Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Az unokatesóm fia az nekem...

Az unokatesóm fia az nekem kim? A másodunokatesóm?

Figyelt kérdés
Eddig úgy tudtam hogy másodunokatesóm de páran mondták hogy ő is unokatesóm. Most akkor mi van?:D
2010. márc. 19. 16:58
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Az unokatesód fiára nincs egyszavas megnevezés. Leginkább másodunokaöcsnek lehetne nevezni...

Viszont az unokatesód fia a te fiadnak másodunokatesója lesz.

2010. márc. 19. 17:02
 2/6 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem erre nincs külön elnevezés. A másodunokatesó az tökmás, az azt jelenti, hogy nem az apád/anyád tesójának a gyereke, hanem az apád/anyád unokatesójának. Tehát nem a nagyszülők, csak a dédszülők a közösek. Ez a másodunokatesó.

Én még nem halottam, hogy az uncsitesóm gyereke is uncsitesóm, sztem ez hülyeség. Én amúgy "unokanagynéni"-nek hívom magam az unokatesóim gyerekeinek vonatkozásában, de hogy fordítva is hívják valahogy, arról nem tudok (abban sem vagyok biztos, hogy az "unokanagynéni/nagybácsi" szó létezik).

2010. márc. 19. 17:04
 3/6 anonim ***** válasza:
57%
17.02 teljesen jól mondja (17.04 voltam)
2010. márc. 19. 17:05
 4/6 anonim ***** válasza:
másodunokaöcséd.
2010. márc. 19. 19:22
 5/6 anonim ***** válasza:
57%
Én is törtem már ezen a fejemet. Ha olyan szituáció lenne, hogy meg kell nevezni, valamilyen kapcsolatot, akkor unokahúgomnak/unokaöcsémnek nevezném.
2010. márc. 19. 19:41
 6/6 A kérdező kommentje:
az unokatesóm gyereke alig idősebb 1-2 évvel nálam, az unokatesóm vagyis az apja az pedig sokkal idősebb :D
2010. márc. 20. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!