Petruska orosz név? én próbálta vissza nézzni de szeretném ha valaki megerősítené mert kell az egyetemre
Milyen egyetemre jársz, ahová ennyire igénytelen és buta hallgatókat vesznek föl?
A kérdésed tele van helyesírási hibával!
Helyesen:
A Petruska orosz név? Én próbáltam visszanézni, de szeretném, ha valaki megerősítené, mert kell az egyetemre.
(Visszanézni helyett jobb az utánajárni.)
És ha esetleg kinyitnál egy orosz magyar szótárt, ott elolvashatnád, hogy igen, orosz szó.
Jelentése:
1. petrezselyem
2. Paprikajancsi
3. furcsa, nevetséges dolog
És ez a Pjotr (Петр) keresztnév egyik becézése is.
Aha, biztos itt érdeklődik valaki, és itt gyűjt információt az előadásra!
Amikor én jártam egyetemre, előadás után mentünk a könyvtárba.
Ezt részben ma kiváltja az internet, na de nem ez az oldal! Kiket keresel itt, nyelvészprofesszorokat?
Mégis milyen szakon érdeklődnek a neved eredete iránt? Én a DE-BTK-ra jártam magyar szakra, ott tudom elképzelni. Ha te is magyar szakos lennél, és valóban egyetemista, nem lenne bőr a képeden így leírni ezt a kérdést. A bölcsész magyar szakosok igenis büszkék arra, hogy jó a helyesírásuk. Egy betű lemaradhat, ez előfordul, de a "nézzni" két z-vel... és a többi...
Akkor vagy te egyetemista, amikor én a dalai lámával sörözgetek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!