Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hol tudnám megnézni az 1123-ba...

Hol tudnám megnézni az 1123-ban született ősömet?

Figyelt kérdés
2015. aug. 27. 12:39
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Bárcsak vissza tudnék menni az időben...

Úgy szeretnék találkozni Vele.

:(

2015. aug. 27. 13:11
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Ez szomoru. Ha nem baj, hogy megkerdem, honnan tudsz rola? Mi vezetett hozza? Hogyhogy csak o es nem mondjuk az egesz csaladja erdekel? Magyar volt?
2015. aug. 27. 13:15
 13/24 A kérdező kommentje:

13:15

Apámtól tudok róla. Nemrég beszélgettem vele őseimről, és úgy került szóba. Bár még néhány éve is egyszer feljött ez a téma, és nagyon kíváncsivá tett - tudat alatt.

Érdekel az egész családja, de Ő számomra a legfontosabb bizonyos tettei miatt, melyek "lepelként telepedtek" több felmenőmre, és ők is sokat beszéltek róla. Állítólag hasonlítok Rá az elbeszélések szerint.

2015. aug. 27. 13:24
 14/24 anonim ***** válasza:
Soha nem fogod megtudni.
2015. aug. 27. 13:25
 15/24 A kérdező kommentje:
Magyar volt, de a családjában voltak szászok is.
2015. aug. 27. 13:25
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
12:50-es vagyok. Jajj, Te! Nem kell bántást keresni ott, ahol nincs. Akárki alatt azt értem, hogy köznapi emberek - érthető módon nem nézegethetnek ilyen régi iratokat. Azt gondolom, csak egy erősen leszűkített kör: restaurátorok, történészek, bizonyos múzeumi dolgozók juthatnak kézzel fogható közelségbe. Nem vagyok történész, így csak laikusként tudok tanácsot adni. Azt gondolom, tudod, hogy honnan származik a felmenőd (nemesi családoknak megvolt a székhelye). Az ottani helytörténetnél érdemes kezdeni, utánanézni, milyen források vannak. Alapító oklevelek, törvénykezések, stb. De mivel ez tényleg nagyon régi idő, nem biztos, hogy találsz anyagot. Pl. anyaghiány miatt sokszor lekapargatták a régi oklevelekről az írást, és új szöveget írtak rá. Bizonyos technikával el lehet olvasni ezeket a palympsest-eket, de ez már tényleg olyasmi, ami bonyolultabb ügy annál, amit te meg tudnál oldani, vagy megtenné valaki a két szép szemedért. De mondom, egy próbát megér.
2015. aug. 27. 13:26
 17/24 Andizsuzsi ***** válasza:

"Mivel akkor még nem volt anyakönyvezés"

de volt, csak az egyház végezte. Ha tudod, hogy hol született és ismered a nevét (gondolom, ha tudtok a cselekedeteiről, akkor ismert a neve), akkor az adott egyház anyakönyveiben érdemes kutakodni.

2015. aug. 27. 13:28
 18/24 A kérdező kommentje:

13:26

Nem bántásnak vettem, csak másképp értelmeztem. Elnézést kérnék ezért.

Csak nagyjából tudom, hogy hol is lehetett a székhelyünk.

Utánajárok majd... Köszönöm a hasznos információkat!

2015. aug. 27. 13:44
 19/24 A kérdező kommentje:

Egyébként pedig, az 1138 is egy jelenős dátum számomra.

1120, 1123, 1138... Természetesen az 1123 a legfontosabb.

2015. aug. 27. 13:57
 20/24 anonim ***** válasza:
47%
Túl sok Jöttünk, láttunk, visszamennék-et néztél. :)
2015. aug. 27. 15:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!