Hogyan tudnám megtalálni a családot? Csornán ilyen korú lányt engednek nézelődni az önkormányzaton?
A dédimmel beszégletünk ma, és mesélt arról, hogy ő német nemesi családból származott, vagy legalábbis az édesapja, és az ő nagyapja.
Az ő nagyapja, egy csornai nemes lánya miatt maradt itt, de az ő két testvére viszont nem.
Ők Vágiak. - ez mind mellékes, bár lehet találok valakit aki rokon :"D
Valaki nem tudja, hogy mit tudnék tenni ez ügyben?
Nagyon szeretném a német családot megtalálni, mert dédi elmúlt már 83, nem igazán emlékszik az előbb elhangzottaknál igazából többre.
A család Kelet-Német, Porosz részről származott.
A csornai iratok is eleget adnának nekem, de azzal valószínű az a baj, hogy nekem nem igazán segítenének, a könyvtár meg nem biztos, hogy tud nekem információt adni.
Ha csornán meglenne a nő, akkor valószínű tán a család is, és a kötött házasság.
Nagy feladat, de valaki tudna ebben segíteni?
13/L
A nő valószínűleg már halott.
A dédi 83 éves, és a csornai nő a nagyanyja...
De mint láttam, van levéltáruk.
Majd kérek-tek időpontot kutatásra.
A dédid biztos tudja a saját szülei nevét; az már biztos 100 évnál régebben volt, és akkor már nagy valószínűséggel fönt van a FamilySearch oldalon. Bár nem minden hely van még fönn, de elég sok. A polgári anyakönyvezés, 1895 utánról képek is. Nem kerül semmibe.
A családfakutatók rengeteg pénzt kérnek, csak olyankor érdemes fizetni érte, ha nem tudja maga megkeresni az ember, azaz igazából nincs választás.
Szia! Szerintem nagyon jó, hogy ezzel foglalkozol. Én is 13 évesen kezdtem a családfakutatást. Szívesen segitek, ha megosztod velem amit tudsz.
E-mail: birosandor@hotmail.com
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!