Ha egy 1704-es adóösszeírásban nincs a családnév, nem is lakhattak ilyen nevűek a településen?
Feltételezem, hogy 1704 előtti összeírásokat is találnál és talán érdemes is megnézni még egy pár évet, hiszen az is elképzelhető, hogy éppen meghalt a családfő és még nem volt olyan idős fiúgyermeke, akit az adózok közé lehetett volna venni.
De az is elképzelhető, hogy nem laktak ott a településen 1704 előtt, hiszen jellemzően ebben az időben vándoroltak a családok keresztül kasul az országban.
Anyakönyveket pedig nagy valószínűséggel nem fogsz találni ebből az időből. Gyakran előfordul, hogy az első adat az adott családról azon a településen egy összeírásbeli feljegyzés és sajnos az is az utolsó, mert nem mindig jelölték, hogy a család honnan származik.
Az anyakönyvi kutatással már végeztem, meg az ófehértói állomány viszonylag "új", 1778-tól kezdődik. Ezért próbálkoznék az összeírásokkal. És igen, a Sebők-család református. Fehértó Levelek fíliája volt, ott a katolikus anyakönyvezés sokkal korábbi, de sajnos ott reformátusokat nem nagyon kereszteltek.
Egyébként köszönöm a válaszokat!
Ha még esetleg arra tudna valaki válaszolni, hogy jegyezték-e valahol a településre betelepülő családokat? Én azt gyanítom, hogy ha nem tősgyökeres ófehértói a család, akkor Borsod megye területéről települhettek be - csak nem tudom, maradhatott-e az ilyen népmozgásoknak dokumentációja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!