Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hogyan deríthető ki, milyen...

Hogyan deríthető ki, milyen nemzetiségűek voltak az őseim, milyen vér csörgedezik az ereimben?

Figyelt kérdés
egy pár generációra vissza tudtuk vezetni a családfánkat, de sajnos többet nem tudtunk kideríteni. milyen lehetőségek vannak még? hol érdemes kutakodni? lehet, hogy hülyeség, de ha létezik valami vizsgálat, az is jó lenne. : D
2015. ápr. 17. 23:41
 1/4 anonim ***** válasza:
2015. ápr. 18. 07:16
 2/4 anonim ***** válasza:

Vizsgálat nincs, mert olyan nincs, hoyg magyar, német, orosz, török gén.

Amit meg tudsz tenni, hogy elkezdesz a régi anyanönyvek között keresgélni, így az 1700-as évekig minden gond nélkül vissza lehet vezetni a családot.

Addigra általában az is kiderül, hogy mindenféle nemzetiségü ösök vannak a családodban. Aki azt állítja, hogy csak magyar ösei vannak, az vagy hazudig, vagy fogalma sincs a valós tényekröl. (Ugyanis az anyai ágak is fontosak, nemcsak a családi név oldali férfiág!)

2015. ápr. 18. 08:21
 3/4 anonim ***** válasza:
My Heritage.hu honlapon registrálj és építsd fel a családfádat. Ha vissza tudsz menni 1-2 generációt, akkor a többit a Heritage-ben megtalálhatod.
2015. ápr. 18. 13:17
 4/4 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat, mindenkit felpontoztam. : )

az tuti, hogy nekem nem sok magyar ősöm lehet, mert már alapból kun, jász, tót származást fedeztem fel, de tuti van még más is, eléggé keveredtek az országban a népek.

2015. ápr. 18. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!