Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Milyen eredetű az Ivony...

Milyen eredetű az Ivony vezetéknév?

Figyelt kérdés
2010. febr. 20. 08:47
 1/7 anonim ***** válasza:
Valószínűleg török vagy mongol, hun esetleg ősi magyar. Az -ony végződés a keleti nyelvekben nagyon gyakori (Ajtony, mint név, de pl az aluszékonyban is benne van), de a magyarban is, jelzősít. Az 'iv' az lehet a szapora szónak a régies formája(ivadék, ívás, stb). Nem akarok amatőrként nyelvészkedni, de szerintem errefelé keresgélj. Sok sikert hozzá!
2010. febr. 22. 12:41
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Szép napot! :)
2010. febr. 22. 17:39
 3/7 anonim ***** válasza:

[link]

Számonra idegesítő kezd lenni, hogy itt próbáltok utánajárni a csadaládnevetek eredetének, holott megvan ennek a szabályos módja. Mégis: mit vártok tőlünk laikusoktól? És amit itt kioskodunk, az nektek elegendő?

2010. máj. 7. 10:54
 4/7 anonim ***** válasza:

Érdemes lenne megnézni ezen a linken: [link]

Sajnos most nem működik, de itt találsz összeírásokat, sokszor láttam családi címereket, segíthet a keresésben, viszont most ebben a pillanatban valamiért nem működik.

Igen, szerintem is teljesen felháborító, hogy valaki a "gyakorikerdesek.hu"-n kérdést mer feltenni:D már elnézést, de ki mondja meg, hogy mi az idegesítő? beteg vagy? Az ilyen kérdésekre nem kapnak rá annyian, mint a "milyen nevet adjak a gyerekemnek?" és hasonló elmés dolgok, viszont ehhez azért többet hozzá lehet tenni. Szerintem.

2010. máj. 7. 11:19
 5/7 A kérdező kommentje:

Utolsó előttinek: ha ennyire idegesít minek írsz rá? ...

Utolsónak: köszi a linket, majd megnézem:)

2010. máj. 7. 11:38
 6/7 anonim ***** válasza:
Azért írtam, Kis Okos, mert találtam egy idevonatkozó linket. Nem vetted észre? Nem szoktam csak úgy, passzióból jártatni a szám! Inkább hallgatok, ha nincs mondanivalóm. Most volt!
2010. máj. 7. 14:10
 7/7 A kérdező kommentje:
Hát mutasd már meg akkor hogy az említett linkbe, hol is van az IVONY vezetéknévről szó.. Ugyanis és nagyon nem találtam ilyet benne, azért írtam h minek írsz.. KisOkos*;)
2010. máj. 8. 08:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!