Szőke vezetéknév eredete? Tud erről valaki valamit?
Figyelt kérdés
Szőke vagyok, sajnos a családunk elég szegényes, főleg apai ágon, szerintem még családfakutatást sem tudnánk végeztetni, annyira nem tudunk senkiről semmit. Tud valaki esetleg segíteni, honnan ered ez a vezetéknév, mit is jelent? Köszönöm!2015. márc. 7. 22:06
11/13 A kérdező kommentje:
Papa 2003 márciusában halt meg, én ismertem is, bár 8 éves voltam, mikor meghalt, akkoriban meg nem nagyon foglalkoztatott ilyesmi, csak pár éve érdekel ez az egész. Köszönöm szépen a segítséget, feltétlen utánajárok! :)
2015. márc. 15. 01:49
12/13 anonim válasza:
Szia!
Nekem a szépanyám (azaz az ükanyám anyja) Szőke vezetéknevű, de ő még mindig csak az 1800-as évek közepe felé születhetett.
Szóval a családfám egy része, testvéreket nem írom, csak a fő női ágat, amiből lettem, illetve az első név mindig a nőé, aztán jön + férje:
Szőke + (Havadi) Máthé --> Máthé (1882 - 1966)
Máthé + Kelemen (1870 - 1941) --> Kelemen (1904 - 1988)
Kelemen + Nagy (1900 - 1988) --> Nagy (1928 - 2008)
Nagy + Balázs (1921 - 1989) --> Balázs (1955 - még él)
Dr. Balázs + Borka (1967 - még él) --> Balázs Én (1991 - még élek)
Szóval lehet, hogy valami nagyon távoli rokonságban vagyunk, de nem biztos.
Üdv.,
24/N
13/13 anonim válasza:
Ja, hozzáfűzni való... a Dr. Balázs az apám, ott fordítva írtam, mert ő a nagyszüleim gyereke, és nem az anyám, de feljebbi szinten mindig a lánygyerekek az őseim a szépanyámtól számítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!