Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Milyen eredetű a Szalòk...

Milyen eredetű a Szalòki vezetèknèv?

Figyelt kérdés
2010. febr. 14. 17:53
 1/8 anonim ***** válasza:
34%
Honnan kéne nekünk tudni, hogy honnan ered a vezetéknevetek?? Annyira unalmas. Ha nagyon akarod tudni, akkor írj olyan embernek aki ért hozzá, és ezzel foglalkozik... -.-
2010. febr. 14. 17:59
 2/8 anonim ***** válasza:
Nagyon egyetértek az elsővel,mostmár tényleg rém unalmas,h napi szinten több ilyen kérdés van.Nézzetek má' utána a neten,vannak ilyen oldalak,ahol ezzel foglalkoznak -.-ˇ"
2010. febr. 14. 18:02
 3/8 anonim ***** válasza:
Én ismerek pár Szalókit és ők mind cigányok.
2010. febr. 14. 18:03
 4/8 anonim ***** válasza:
Én ismertem egy Szalóki Elemér nevű srácot régen.Pápára járt iskolába.
2010. febr. 14. 18:18
 5/8 anonim ***** válasza:
22%
Egyszer egy góbé talált egy kő alatt egy darab szart. A követ meg elnevezte szarókőnek, mert hát a dolgok egymásból következnek ugye. Telt-múlt az idő, és a székelyek egyre több ilyen kővel szembesültek. Elharapózott a napi fordulatok közt a kő emlegetése, és meghallották ezt a cigányok. Akkoriban is a maihoz hasonló odaadással sajátították el várható anyanyelvüket (ami mint tudjuk, nem az anya nyelvéről jön, hanem a nyelvünk is az anyánk, utóvégre abban él a nemzet). Félreértések sora után pozitív jelző lett a kő neve, és különösen csinos lovak tulajdonosát jelölték meg vele. Innen jön a Szalóki név, azóta is változatlan kiejtéssel. Vagy nem.
2010. febr. 14. 23:14
 6/8 anonim ***** válasza:
Szalóki, egy Szalók nevű helynévből, pl. Egerszalók
2010. febr. 19. 05:42
 7/8 anonim ***** válasza:

Karpataljan Csaptol delre is van Szaloka (hosszu o-val) nevu falu. Persze mashol is lehet, sot biztos van is! Valoszinuleg azt jelenti, hogy oda valosi, onnan szarmazo!

Az meg mar egy mas kerdes, hogy a helyseg honnan kapta a nevet.

2010. márc. 15. 05:21
 8/8 anonim ***** válasza:

Megint a karpataljai vagyok! Nem akarok nemzetisegi kerdesekbe bonyolodni, de a ciganyozast kihagyhattad volna!

En ismerek Lakatos, Horvath, Toth, Kovacs, Kolompar, Kanalas, Fazekas stb. nevu embereket! Vannak koztuk ciganyok, magyarok, romanok, oroszok, ukranok...

Nem a nemzetiseguk, hanem az emberiesseguk utan itelem meg (nem el) oket!Vannak olyan ciganyok, akikre buszke vagyok! A munkahelyemen Cigany a becenevem, es amikor megkerdezik tolem, hogy nem szegyenlem-e ezt, azt szoktam valaszolni: Szegyelje magat az, aki miatt ezt nekem szegyenlenem kellene!

2010. márc. 15. 05:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!