Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Honnan ered a Rigó vezetéknév?

Honnan ered a Rigó vezetéknév?

Figyelt kérdés
Töri órán a térképen megláttam rigómezőt és nem tudom, hogy most honnan ered a Rigó vezetéknév??Milyen származású vagyok?
2010. febr. 14. 17:05
1 2
 11/19 Joseph Cross válasza:

Szia Én Ennek Már Rég Utánanéztem Én Is Rigó Vagyok..

A Rigó Német Eredetű Név..

Én Jómagam Cigány Vagyok

A Rigó Cigány Név De Német Cigány

A Papám Német Volt És Cigány Rigó

2012. dec. 15. 00:16
 12/19 A kérdező kommentje:
ez érdekes,mert a családunk fele sváb a másik fele meg valami kutyulék a mindenféléből :D de köszönöm a választ :)
2012. dec. 31. 00:21
 13/19 anonim válasza:

Szeva sors társ...Engem is Rigónak hivnak és nem vagyok cigány! Ha megnézed (csak facebookon) akkor a Rigó nevüek nem cigányok...rá se bassz mi tudjuk mi van,ők meg csak találgatnak mert a cigány primáson kivül nem ismernek senki ilyen nevüt!

Szóval a Rigó nagyon régi eredetü név és legyél rá büszke!!!!!

2015. okt. 21. 23:46
 14/19 anonim válasza:
Sziasztok, én is Rigó vagyok, de nem cigány és tudtommal nincsenek német/sváb rokonaim. A nagyapám Alföldről származik.
2015. nov. 26. 21:05
 15/19 anonim válasza:

Akik mindenfélét találgatnak, hogy a Rigó az német vagy cigány vagy akármi név, azok annyit értenek hozzá mint palacsinta a hegesztéshez..

A Rigó, egy ősi magyar név, méghozzá a leg ősibbek közül, az állatnevek közül..

Tök logikus, ugyanis aki egy kicsit is figyelt történelem órán álltalánosba, tudhatja, hogy az ősi magyarok, (akik átjöttek a szteppéken, magna stb..

2018. jún. 30. 15:44
 16/19 anonim válasza:

Akik mindenfélét találgatnak, hogy a Rigó az német vagy cigány vagy akármi név, azok annyit értenek hozzá mint palacsinta a hegesztéshez..

A Rigó, egy ősi magyar név, méghozzá a leg ősibbek közül, az állatnevek közül..

Tök logikus, ugyanis aki egy kicsit is figyelt történelem órán álltalánosba, tudhatja, hogy az ősi magyarok, (akik átjöttek a sztyeppéken, magna hungaria stb..) totemista vallást folytattak, akinek nem esik le, nem papjuk van hanem sámán és az állatok az isteneik..

Így már értheted, miért is a leg ősibb nevek közé tartozik, a "Rigó".

De ide tartozik még a farkas, róka stb.. nem sorolom, mert minden megtalálható állati vezetéknév, innen származik.

A többi 99% pedig akik ekkora sületlenséget írtak, javaslom tájékozódjanak mielőtt okoskodnak, vagy ne használják az oldalt...

A viszont látásra! :D

2018. jún. 30. 15:49
 17/19 anonim ***** válasza:
Egyátalán nem cigány..
2020. dec. 15. 12:21
 18/19 The Wounded Eagle válasza:
Engem csak az érdekel honnan vagytok ennyire biztosak abban hogy nem vagytok-e cigányok vagy egyéb más ??? Mindenkinek lóg a falon egy családfa otthon csak nekem nem??? Am utólag kiderült rólam is hogy…. Hát nem vagyok 100% mint ahogy én azt hittem 🤣 egy magyar sem faj tiszta … maradjunk ennyiben!
2024. jan. 10. 01:42
 19/19 anonim válasza:

18/18 The Wounded Eagle-nak

Apáméknak,anyáméknak volt családi festménye és hidd el nem fakult ki a bőrszin rajta! Mi több gyerekkoromba bántottak a cigányok mert olyan helyen laktunk,csupán a bőr szinem miatt,igy lettem "korán reggel" skin head...

ami elmúlt az évek során!

2024. máj. 6. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!