Apósom átiratja az egyik nyaralóját a fiára. Nekem soha nem lesz "közöm" hozzá, ugye?
Apósom az egyik nyaralóját a férjemre iratja(ő vette saját pénzből), azért akarja átiratni, mert hogy még a halála előtt "örökölje meg", hogy ne kelljen annyi adót fizetni utána (elég nagy értékű ingatlan), így ugye a férjem lesz a tulaj és az após csak haszonélvező marad. De ő azt mondta, ha a férjem el akarja adni, akkor az nem probléma, ő aláírja, csak azért akarja, h bármikor nyugodtan ott nyaralhasson.
Ha válás lenne, nekem semmi "közöm" nem lenne ehhez a nyaralóhoz, ugye? (Nem vitatkozni szeretnék és nem is fáj rá a fogam, csak érdekel.)
Ezek szerint nagyobb az értéke, mint 20 millió ft, mert csak akkor van illeték egyenes ági öröklésnél.
Ajándékozás történik, az ajándék a házasságon belül is külön vagyonnak számít.
Amit a férjed kap ajándékba, az magánvagyona marad, sosem lesz közös.
Viszont ha a házasság alatt költötök rá (pl felújítás, átépítés), annak a fele értéke megilettne téged válás esetén, még abban az esetben is, ha a házasság alatt csak a férjednek van keresete, és neked soha semmi jövedelmed sincs ez idö alatt.
Házasság alatt a különvagyonból származó bevétel közösnek számít, tehát a bérleti díj már kettőtöké.
A jogtárban így szerepel szó szerint: ,,A különvagyonnak az a haszna, amely a házassági életközösség fennállása alatt a kezelési, fenntartási költségek és a terhek levonása után fennmarad, közös vagyon."
Figyelj csak, én odaköltözök, vállalom a komplett karbantartását, felújítását, javítását szükség esetén, és évente 2 hétre eltűnök onnan, hogy mehessetek nyaralni. Fizetem a rezsit, csak lakbért ne kérjetek. :D :D :D :D
Na jó, komolyra fordítva a szót:
Ha ajándékozás történik, akkor nincs közöd hozzá, ha papíron "eladja" az apósod a fiának, akkor lesz, hiszen "fizettetek" érte.
Úgy hiszem, hogy ajándékozás esete forog fenn. :) Legyetek boldogok.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!