Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Apósom átiratja az egyik...

Apósom átiratja az egyik nyaralóját a fiára. Nekem soha nem lesz "közöm" hozzá, ugye?

Figyelt kérdés

Apósom az egyik nyaralóját a férjemre iratja(ő vette saját pénzből), azért akarja átiratni, mert hogy még a halála előtt "örökölje meg", hogy ne kelljen annyi adót fizetni utána (elég nagy értékű ingatlan), így ugye a férjem lesz a tulaj és az após csak haszonélvező marad. De ő azt mondta, ha a férjem el akarja adni, akkor az nem probléma, ő aláírja, csak azért akarja, h bármikor nyugodtan ott nyaralhasson.

Ha válás lenne, nekem semmi "közöm" nem lenne ehhez a nyaralóhoz, ugye? (Nem vitatkozni szeretnék és nem is fáj rá a fogam, csak érdekel.)

2015. jan. 29. 11:24
 1/10 A kérdező kommentje:
A nyaraló külföldön van, ha számít.
2015. jan. 29. 11:24
 2/10 anonim ***** válasza:

Ezek szerint nagyobb az értéke, mint 20 millió ft, mert csak akkor van illeték egyenes ági öröklésnél.

Ajándékozás történik, az ajándék a házasságon belül is külön vagyonnak számít.

2015. jan. 29. 11:27
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ!! Igen, nagyobb az értéke, mint 20 millió, jóval (én úgy tudom kb. 70 és 80 között, ha számít) és egy kicsit félreírtam, apósom vette saját pénzből nem a férjem.
2015. jan. 29. 11:31
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Amit a férjed kap ajándékba, az magánvagyona marad, sosem lesz közös.

Viszont ha a házasság alatt költötök rá (pl felújítás, átépítés), annak a fele értéke megilettne téged válás esetén, még abban az esetben is, ha a házasság alatt csak a férjednek van keresete, és neked soha semmi jövedelmed sincs ez idö alatt.

2015. jan. 29. 11:43
 5/10 A kérdező kommentje:
És ha kiadná a férjem és abból származó bevétellel mi lenne? Az közös vagy az övé lenne? Nem két köpésre van sajnos, így nem tudnánk mindig ott lenni, gondolkozik a kiadásán, nyilván az se két fillér lenne amit kapna, egy nagyon szépen rendezett, tengerparton található nyaralóról van (sztem nem magyarok vennék ki inkább, hanem külföldiek).
2015. jan. 29. 11:49
 6/10 A kérdező kommentje:
Most meg a szó maradt ki :)
2015. jan. 29. 11:50
 7/10 anonim ***** válasza:

Házasság alatt a különvagyonból származó bevétel közösnek számít, tehát a bérleti díj már kettőtöké.

A jogtárban így szerepel szó szerint: ,,A különvagyonnak az a haszna, amely a házassági életközösség fennállása alatt a kezelési, fenntartási költségek és a terhek levonása után fennmarad, közös vagyon."

2015. jan. 29. 12:42
 8/10 anonim ***** válasza:
55%
Így van minden, ahogy előttem leírták. De mond, milyen a ti házasságotok, hogy azon kell morfondíroznod, hogy a férjed anyagi javaihoz mennyi közöd van? Külön kasszán vagytok?
2015. jan. 29. 13:02
 9/10 anonim ***** válasza:

Figyelj csak, én odaköltözök, vállalom a komplett karbantartását, felújítását, javítását szükség esetén, és évente 2 hétre eltűnök onnan, hogy mehessetek nyaralni. Fizetem a rezsit, csak lakbért ne kérjetek. :D :D :D :D

Na jó, komolyra fordítva a szót:

Ha ajándékozás történik, akkor nincs közöd hozzá, ha papíron "eladja" az apósod a fiának, akkor lesz, hiszen "fizettetek" érte.

Úgy hiszem, hogy ajándékozás esete forog fenn. :) Legyetek boldogok.:)

2015. jan. 29. 17:41
 10/10 anonim ***** válasza:
Ez egyértelmu, a hazasságkotés után szerzet pénz és anyagi javak 50%-50%-rs válád után...
2015. febr. 18. 01:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!