Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Pejol családnév milyen eredetű?

Pejol családnév milyen eredetű?

Figyelt kérdés

1760-ban született ősöm anyjának a családneve Pejol,de sajnos elég ritka ez a családnév és nem tudom hogy milyen eredetű lehet ez a név.

Spanyol ill. Franciaországban találtam Pejol-okat,de nem hiszem hogy spanyolok vagy franciák lettek volna.

A familysearch-en itt MO-n mindössze egy Pejoll-t találtam,az is a németek lakta baranyai Gödre:

[link]

Furcsa hogy Magyarországon csak egy családot hívtak Pejol-nak. Esetleg elírhatták a nevet és nem is Pejol,hanem valami teljesen más??

2015. jan. 18. 22:11
 1/10 A kérdező kommentje:
Annyit hozzátennék hogy az őseim borsodiak,szóval nem tudom hogy Baranyából ideköltözhettek-e.
2015. jan. 18. 22:15
 2/10 anonim ***** válasza:
Szerintem torok lehet... De erdekes, h. tobb malaj is fut ilyen neven a facebookon.
2015. jan. 18. 22:57
 3/10 A kérdező kommentje:
Malájoknál lehet hogy a spanyol/portugál hódítók/kereskedők terjesztették el ezt a nevet. Egyébként a malájoknál van egy csomó Mendes,Gomez,Sanchez,stb..
2015. jan. 19. 18:35
 4/10 anonim ***** válasza:
Tök simán lehet, hogy nyugatról (akár ESP/FRA területről) beköltözzön egy család baranyába a betelepítések alatt.. onnan meg mért ne mehettek volna borsodba?
2015. jan. 22. 15:59
 5/10 A kérdező kommentje:

Igen,lehetséges.

Csak furcsa hogy még Francia és Spanyolországból is jöttek ide emberek.

2015. jan. 22. 19:13
 6/10 anonim ***** válasza:
miért? spanyolországban 1700-as évek elején hatalmas válság volt, európa legszegényebb államai közt volt (gyarmatok ellenére) hatalmas fejetlenség volt.. fra-ból jövőket is meg tudom érteni, itt az élet egy fokkal másabb volt, ha volt képzettsége akkor békén hagyták élni
2015. jan. 22. 21:33
 7/10 A kérdező kommentje:

Rátaláltam egy egyetemi tanulmányra,ami a településen található idegen eredetű családnevek eredetét értelmezi.

Francia kereskedők is letelepedtek a faluban pl:(L'Huillier

(olajárus,olajkereskedő) nevű család

2015. jan. 22. 21:49
 8/10 anonim ***** válasza:
Ajánlom még figyelmedbe az azóta történő helyesírási változtatásokat.. lehet a "Pejol"-od Peyol, Peiol, Pelyol, Pellol, bármi.. üdv az előző kettő írója.
2015. jan. 22. 22:47
 9/10 A kérdező kommentje:

köszönöm.

Már próbálkoztam többfajta névváltozattal is hátha úgy közelebb kerülök.

Azonban alig van valami kiindulási pontom.

Mindenesetre megéri szenvedni vele.

2015. jan. 22. 23:38
 10/10 anonim ***** válasza:
Egyetlen nyelv van, ami Atilla királyhoz, berberekhez, baskíriához köthető - és ma az egyik fele francia, a másik fele spanyol részen is megtalálható. Ez a baszk. Pujol egyébként völgyet jelent a nyelvükön. Francia helyett azonban spanyol kapcsolatot tételeznék fel a név eredetét illetően.
2015. dec. 27. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!