Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Miért zavarja a családomat...

Miért zavarja a családomat (meg amúgy elég sok emnert), hogy határozott és erős személyiség vagyok?

Figyelt kérdés

Elég szélsőséges vagyok, rövidebben nálam általában igen vagy nem létezik, talán nem nagyon. Mindenről megvan a véleményem és hogy mit hogyan csinálok, de ez sok embert eléggé zavar és sokan tartanak is tőlem e miatt. Az emberekkel is így vagyok, akit nem bírok azt nagyon nem bírom, még elviselni se nagyon, bármit mond az nálam már kiveri a biztosítékot. Tehát az én életemben mindenkinek és mindennek megvan a maga helye. Szinte minden érdekel (írok, de reál egyetemre járok mellette, sokféle sprotottal próbálkozom, több nyelvet tervezek tanulni, könyvet kiadni, utazni...egyesek szerint ez túl sok). És egyből nekem esnek, hogy még nem volt kapcsolatom és nem "szakadnék bele", ha nem otthonülő anyuka lennék és ha egyszer lenne gyerekem, akkor merném bébisziterre hagyni.

Mi a baj velem, ha van? És másokat miért zavar, hogy ilyen vagyok?

2015. jan. 7. 14:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
98%
Én is hasonló vagyok. Otthonülős, és általában végletekben gondolkodom. Kétlem hogy ez zavarja őket. Te határozott, erős egyéniségnek tartod magadat. Könnyen lehet, hogy amit te határozottságnak gondolsz, az valójában bunkóság vagy valami ehhez hasonló, másoknak egyből szemet szúró és irritáló tulajdonság. Nem mindegy...
2015. jan. 7. 15:57
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Az önbizalom, és a saját értékeink ismerete jó dolog. A másokkal való kapcsolat kialakításánál viszont legalább ennyire jó a kompromisszumkészség:)

Nincs gond szerintem a határozottsággal, csak olyan párt keress magadnak, aki szereti, hogy az átlagnál szélsőségesebb vagy. Szerintem nincs veled baj, nem kell mindenkinek egyformának lenni, csak arra figyelj, hogy a határozott elképzeléseid ne fosszanak meg majd új élményektől, emberektől, mert ondjuk az első benyomás alapján ítélsz, és a párkapcsolatodban majd tudj egy kicsit rugalmasabb lenni, hogy átélhesd, milyen az, amikor valakivel együtt közösen alakítotok ki valamit.

2015. jan. 7. 16:17
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Elég sok dologban azonosan gondolkodunk, én viszont pont a különcségem miatt nem nem ítélem el mások gondolkodását vagy életvitelét. Hiszen mindenkinek joga van úgy gondolkodni, ahogy akar, akárcsak nekem! Te nem a személyiséged miatt viselkedsz így másokkal, hanem a türelmetlenséged és empátiád hiánya miatt. Megjegyzem, az empátia nem csak az emberek miatt fontos, hanem az írás miatt is, és fejleszthető..
2015. jan. 7. 16:32
 14/18 anonim ***** válasza:
96%
A határozottság jó dolog, a különcség sem árt senkinek, de ha agresszív vagy és főnökösködsz, az általában ellenszenves.
2015. jan. 7. 19:06
 15/18 anonim ***** válasza:
77%
tipikus mai életképtelen fiatal vagy aki ha szembe kerül az életel erőszakal reagál mert másra nem képes primitív vagy nem határozot
2015. jan. 7. 19:26
 16/18 anonim ***** válasza:
95%
Az olyan embereket nem szeretem én se, akiknél csak nem és igen létezik. Tudod a világ nem csak fekete és fehér. Az ilyen emberek mint te, nem tudnak tapasztalataim szerint annyira alkalmazkodni másokhoz. Miért zavar másokat? Talán azért, mert lehet, hogy te is többre tartod magad, mint kéne. Az írásodból ítélve nekem az jön le, hogy kicsit magas lovon üldögélsz. Lehet néha nem ártana másokra hallgatnod. Sokszor aki azt hiszi, hogy határozott és őszinte -mert azt írod mindenről megvan a véleményed- csak szimplán bunkó. Nem kell mindig, mindenről véleményt alkotni, és főleg nem kell mindig hangot adni neki. Szóval nem hinném, hogy tartanak tőled az emberek, mert nekem is van egy ilyen, hasonló ismerősöm, és nem azért kerülöm, mert tartok tőle, hanem mert baromira irritál, hogy számára is csak feketéből és fehérből áll a világ, nem hallgat meg másokat csak mert neki más a véleménye, nem lehet meggyőzni kész érvekkel sem. Szóval, szerintem szimplán irritálod a környezeted az összeférhetetlen stílusoddal. Ez a baj veled, ez zavar másokat is.
2015. jan. 7. 20:58
 17/18 anonim ***** válasza:
95%
Az sem az erő jele, ha valaki nem tud uralkodni az indulatain. Dühöngni én is tudok, pedig gyenge akaratom van.
2015. jan. 7. 21:01
 18/18 anonim ***** válasza:
36%

15-ös: csak egy kis megjegyzés neked. Te hívsz másokat primitívnek, amikor írni sem tudsz...

Kérdező: Majdnem olyan vagyok, mint te. Nem ismerlek, de az írásodból az jön le, hogy kicsit lightosabb lehetek nálad. DE inkább legyél ilyen, mint meghunyászkodó. Mostanában a legtöbb ember az, na nekem ez az, amitől hánynom kell. Amikor buta emberek pofáznak, vagy a másik szemébe jópofizik, a hátad mögött meg kibeszél. Szóval részemről inkább barátkoznék hozzád hasonlóval.

Amúgy én is írok és imádok nyelveket tanulni, utazgatni. :)

Egyébként anyám az, aki azt hiszi, hogy a világ csak fehér vagy fekete és persze csak neki lehef igaza. Na ő idegesítő és primitív is. Őt megértem, ha nem tudják elviselni...

Elkalandoztam kicsit, elnézést! Miért zavarja a családod? Nem lehet, hogy picit túlzàsba viszed a dolgokat?

2015. jan. 8. 00:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!