Van jogom az iratokhoz, fényképekhez?
Sajnos amíg meg nem öröklöd, addig jogilag nem tudod kötelezni rá.
Az már más kérdés, hogy mekkora bunkóság ez a részéről. Gondolom akkor egyébként sem vagytok túl jó viszonyban.
Ha úgy érted, hogy jogilag kötelezhető-e: nem. Nincs jogod.
Az ő jóindulatán múlik, hogy mit oszt meg veled.
Persze normális rokoni kapcsolatnál nem lenne kérdés, se nem túl nagy kérés.
1-es nem, betörni nem akarok. :)
Viszont megkérdeztem mi az ára. Mivel a szép szóra eddig sem adta ki, ezzel már szerintem nem veszíthetek semmit.
Örökölni én tőlük semmit sem fogok, ebben teljesen biztos vagyok.
Sejtettem valahol hogy jogi útja nincs a történetnek, de reménykedtem legalább.
Jóban valóban nem vagyunk. Pontosabban nem is mi, hanem a testvérei. Édesanyám a húga. Nagypapám 99-ben öngyilkos lett amikor megtudta hogy árulják a házát... A temetésen a koporsó mellett adta oda az "ajándékozási" papírt Édesanyámnak, hogy Nagypapa ráhagyta a házat. Öröklési per lett belőle, írásszakértő megállapította hogy 26 pontban hibás Papa aláírása, magyarul aláhamisították. A lakás egyenlő részre osztva került eladásra. A per után csak Édesanyám miatt nem lett ellene feljelentés okirat hamisítás miatt, mert a bátyjuk szerette volna, de Anyu nem hagyta. Röviden ennyi a sztori, amiben a legfájóbb hogy még ő haragszik a rokonokra és a testvéreire.
És anyukádnak hogyhogy nincs fényképe az apjáról?
Születési anyakönyvi kivonatátkikérheted, azzal tudod folytatni a kutatást.
Kérdezd végig Anyukád unokatestvéreit is, hátha náluk van. Vagy a nagypapa testvéreinek a leszármazottait keresd meg.
Az anyakönyvi kivonatokat, egyházi és az országos levéltárakban kutathatod.
Szép napot!
7-nek. Azért nincs, mert amikor Nagymamám meghalt, felköltöztünk Pestre. Nagypapámat 2x hoztuk fel mert nem akart egyedül lenni és nem találta a helyét. Mindkétszer visszaköltözött, nem találta a helyét. Amikor a lakás eladásra került, Anyukám nem ment el a lakáshoz. Sok minden már akkor sem volt benne, vagy eladva vagy elosztogatva az értékek. Egyedül Anyukám volt és a bátyja, aki nem ment be a lakásba és nem állt neki kipakolni mindent ami mozdítható. Ezért nincs fényképünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!