A Mihalovics milyen eredetű név?
Figyelt kérdés
Dédimet így hívták és a nyírségben élt. Elképzelhető, hogy szlovák?2014. aug. 24. 16:56
11/20 anonim válasza:
De attól, hogy Nyírség miért ne lehetne szerb?
Az én dédszüleim budapestiek voltak, én Vajdaságban élek...És egyébként ismerek ezzel a vezetéknévvel egy-két embert. A szerbeknek pedig nagy általánosságban -icsre végződik a vezetéknevük, nagyon keveset tudok, akinek simán -ov esetleg.
Viszont felőlem aztán lehet szlovák is, de tudtommal rájuk inkább az -ová jellemző.
12/20 anonim válasza:
Az ová végződés a cseheknél és a szlovákoknál a nőket különbözteti meg a férfiaktól. Pl eva rezesova=rezes éva. Egyébként valóban lehet szerb véletlenszerűen elvetődhetetett a Nyírségbe néhány. De ha görögkatolikus volt a dédi vallása akkor csakis ruszin lehet.(a szerbek ortodoxok,tehát ha a dédi ortodox keresztelésű akkor lehet valószinű a szerb elmélet). De lehet szlovák is simán a név alapján.
13/20 A kérdező kommentje:
Utolsó. Na jó, de ezen az alapon lehet áttért a másik vallásra hiszen itt nem gyakorolhatta az ortodox vallást. Egyébként római katolikus volt.
2014. aug. 27. 04:20
14/20 anonim válasza:
Ezerféle alternatíva létezik,csak egy családfakutatással lehetne kideríteni a családod eredetét.
15/20 mustafa33 válasza:
Gyakori név a ruszinok és ukránok között. És a volt Ung-Bereg megyében is.
16/20 anonim válasza:
Plusz még az is mellette szól h sok ruszin élt a Nyírségben akik elmagyarosodtak. De mint irtam csak családfa kutatással tudsz biztosra menni.
17/20 A kérdező kommentje:
Köszi. Szerintem bennem amúgy ezen kívül lehet ruszin, szlovák vegyesen bőven. A kinézetemen is nagyon meglátszik.
2014. aug. 28. 13:43
18/20 A kérdező kommentje:
[link] Rá nagyon hasonlítok. Ő egy szlovák válogatott futballista Peter Pekarík.
2014. aug. 28. 13:45
19/20 anonim válasza:
Magyarország lakosságának jelentős része a balti embertípushoz tartozik mint a fenti fickó és ezek szerint te is. A balti,szláv,finnugor népek ilyenek általában.
20/20 mustafa33 válasza:
Egyébbként a Pekarik név is ott fordul elő leginkább, a kelet szlovákoknál :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!