Hasonlíthat az ember egy ükszülőjére?
Figyelt kérdés
A régi családi fotóalbumot lapozgatva nagyon meglepődtem, ugyanis az egyik ükszülőmre kimondottan hasonlítok. Ez azért is érdekes, mert ilyen több ágú keveredésnél is kijöhet egy bizonyos ős vonalai? Ami egyébként édesapámnál és nagyapámnál sem ennyire szembetűnő. Nálatok előfordul ilyen? :) 20/F2014. máj. 27. 09:46
3/7 anonim válasza:
" több ágú keveredésnél is kijöhet egy bizonyos ős vonalai"
Ha nem akartok "beltenyészetet", akkor muszáj keveredni.
Egyébként meg kire hasonlítanál, ha nem az egyik ősödre? Sem a leszármazottadtól, sem a szomszédtól(elvileg...) nem örökölhetsz tulajdonságokat. :D
4/7 A kérdező kommentje:
Jó azt nem a beltenyészetre értettem, csak érzékeltetni próbáltam a mondanivalómat :D
2014. máj. 27. 09:55
5/7 anonim válasza:
Én dédapámra hasonlítok. Sose láttam. Öregapám se ismerte az apját, mert eltünt az I.vhban. Viszont van pár kép róla. Családom szerint tökre hasonlítok rá. Külsőleg is vannak hasonlóságok és belsőleg, viselkedésben is. Legalábbis az alapján amit dédanyám mesélt róla.
6/7 anonim válasza:
9 generáció az öröklési vonal. Ebből a 9 generációnyi felmenőből bárkire hasonlíthatsz.
(Komolyan érdekelne mit tanítanak mostanában biológia órán, hogy ennyien tesznek fel öröklési kérdéseket, az általános iskolai tananyagból.)
7/7 A kérdező kommentje:
A biosz tanárunk nagyon jó volt, de ennyire behatóan nem tanulmányoztuk a dolgot.
2014. máj. 27. 11:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!