Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Milyen eredetű név a Panyik?...

Davii kérdése:

Milyen eredetű név a Panyik? (És mit jelent? ")

Figyelt kérdés
Azon felul erdekelne meg a "Liscsák", "Surányi", "Kránicz", "Papp", "Molnár"
2014. ápr. 26. 01:20
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
A Panyik a régi padlás szóból ered , volt egy testvérpár akiket Panyi nak hívtak és árvaházban nevelkedtek ,a dadus nagyon utálta őket és állandóan azt hajtogatta hogy ebből a két Panyikból bünöző lesz.Innen rájuk ragadt a ma ismert Panyik név.
2014. ápr. 26. 07:56
 2/9 A kérdező kommentje:
Es akkor ez milyen szarmazasu?
2014. ápr. 26. 13:09
 3/9 anonim ***** válasza:
Észak skandináv
2014. ápr. 26. 20:48
 4/9 anonim ***** válasza:
a kenguruk földje
2014. ápr. 26. 20:48
 5/9 anonim ***** válasza:
mordornál jobbra
2014. ápr. 26. 20:49
 6/9 A kérdező kommentje:
Jo hulyek vagytok:D
2014. ápr. 27. 15:51
 7/9 anonim ***** válasza:
köszönjük én és a képzelt barátom
2014. ápr. 27. 17:51
 8/9 mustafa33 ***** válasza:

Szláv, kicsinytő képzős. Ha a pán - úrból alakult akkor uracska (nem úrfi, az páncsa lenne). Szlovákiában Pánik (olvasd Pányik) formában fordul elő.

Liscsák, szláv, lehet a liška - rókából is. de lehet a lysý (olvasd liszí)- tar, kopaszból is.

Surányi az Surány (felvidék)településből származik.

A Papp névszerzője, az vagy pap volt vagy papi családból származó (nem rom. kat.), vagy lehetett papnak a háznépéhez tartozó, cselédje, szolgája, (de tudok olyan esetről, hogy papnak csúfolták az illetőt, mert a mezőn egy zsákot borított magára és kötélel kötötte meg a derekán, úgy dolgozott az esőben és úgy nézett ki mintha csuhában lenne. Szóval így is alakulhat ki valakinek a neve).

Molnár, foglalkozás név, mint feljebb, vagy magának a névszezőnek volt a foglalkozása molnár, vagy vagy a háznéphez tartozott, vagy fehér volt mintha lisztes lenne...

Kránitz, német-szláv eredetű.

2014. ápr. 29. 20:38
 9/9 anonim válasza:
Én is Panyik vagyok. Én úgy tudom, h szláv eredetű, és sok más hasonló nevű családdal érkeztünk a jelenlegi településünkre.
2014. jún. 17. 09:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!