Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Szerintetek zsidó név a...

Szerintetek zsidó név a Rutterschmidt?

Figyelt kérdés

2014. febr. 14. 16:35
1 2
 11/17 anonim válasza:
100%
Ezt komolyan mondod? Szégyelni KELL? Ezt le tudod írni a XXI. században? Mit kell ezen szégyelni? Inkább az szégyelje magát, aki ilyen primitíven gondolkodik.
2014. febr. 15. 15:30
 12/17 anonim válasza:
0%

Nem a nevet kell firtatni, mert a legtöbb zsidót ma Rónának, Falusnak,vagy Kertésznek hívnak, mint tudjuk. Meg kell nézni a profilját, vagy rá kell kérdezni, oszt' kész.

Gerendás Péter neve pl. elég magyaros hangzású, de elég ránézni a képére, oszt' azonnal tudod, hogy hórebhegyi a manusz. Tehát láss, "láss, ne csak nézz!"

2014. febr. 15. 17:20
 13/17 anonim válasza:
52%

Kohnból Kovács: kis magyar zsidó névtörténet

II. József király nem tréfált: súlyos pénzbüntetés vagy száműzetés vár arra a zsidóra, aki 1788 januárjáig nem volt hajlandó német vezetéknevet felvenni. A zsidók névválasztásába az állam később is beleszólt. Bár hivatalos rendelet nem volt, a Horthy-korszakban a hatóságok általában elutasították a zsidók névmagyarosítási kérelmeit.

2014. febr. 15. 18:24
 14/17 idrzsupos ***** válasza:

Honnan lehet ilyet tudni? Vannak speciálisan zsidónevek?

De nem mindegy...?

2014. febr. 17. 18:24
 15/17 karador válasza:
Echte jude name
2016. jan. 1. 03:17
 16/17 anonim ***** válasza:
Újhartyáni svábok, azaz német származásúak viselik ezt a nevet elég sokan (18. sz-ban Grassalkovich Antal kezdte a német jobbágycsaládok betelepítését).
2016. okt. 17. 21:30
 17/17 anonim ***** válasza:

Miért kell kizárólagosan erőltetni a német nevekből következő zsidó származást?

Ezeket a neveket zömében németek származásúak viselik, de zsidó családok is felvehették, erre más egyszerűbb német neveknél is van példa.

Itt az oldalon találkoztam én már olyan válaszolóval, aki családfa kutatásra írt kérdésemre elkezdte privátban mosni az agyam, hogy zsidó származású vagyok (miközben a kérdésből származásra nem is lehetett következtetni).

Kérdezem én, ez most mire jó? Kb. ez olyan, mint amikor egy kínait elkezdenek oktatni, hogy ő afroamerikai származású, csak éppen kifakult és összement, azért nem fekete és magas.

Kék szemű, szőke zsidó ember, az gyakori? (más kérdés, hogy a foglalkozások és a keresztnevek sem passzolnak egy feltételezett zsidó származáshoz...)

Vannak közismert, német eredetű zsidó családnevek, pl. Goldenberg, Rothschild, ...

2016. okt. 17. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!