Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Szerintetek melyik keresztneve...

Szerintetek melyik keresztnevek öregesek?

Figyelt kérdés
2014. febr. 2. 11:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
18%

Erzsébet, Terézia, Mária, Katalin, Rozália/Rózsa/egyéb veriói, Beáta, Borbála, Edit, Éva, Gabriella, Jolán, Judit, Irén, Emőke, Elvira, Etel(ka), Friderika, Gizella, Gertrúd, Helga, Hilda, Ibolya, Ica, Ildikó, Ilona, Kincső, Klára, Lenke, Lujza, Magoldna és változatai, Margit, Márta, Mónika, Olga, Orsolya, Panna/Panka, Piri/Piroska, Sára, Valéria, Zsuzsanna...

Alajos, Béla, Balázs, Dezső, DÉnes, Ernő, Frigyes, Gábor, Gedeon, Géza, Gusztáv, Gyula, György, Hugó, Imre, István, Jakab, János, József, Kelemen, Kálmán, László, Mátyás, Máté, Mór, Mózes, Móric, Miklós, Ödön, Pál, Péter, Rezső, Sámuel, Sándor, VIlmos

Nem feltétlen "öregesek", de legfőképp az 50+os korosztályban ismerek ilyeneket vagy kifejezetten idősök között, nekem ezért ezekről mindig egy középkorú vagy idősödő ember jut eszembe.

Több név is van köztük, ami nekem tetszik, de ennek ellenére öreges hatásúak számomra.

2014. febr. 2. 12:15
 12/21 anonim ***** válasza:
86%

az a durva hogy "az öreges" névnek titulált neveken mindegyikből (Alajost leszámítva) van 1 de inkább 2 a környezetemben 30 alatt..

szerintem sincs öreges név..

mostanság ritkább az Erzsébet, mondanám aBorbálát, nekem erről mindig idős néni jut eszembe, de azért, mert a nagyapám nővére volt, de az oviban nálunk mos t2 kislányt is így hívnak egy csoportban..

Sára most felkapott..

MArcsit is rengeteget ismerek az általános iskolában

Géza az öcsém, a szomszéd, és az egyetemi évfolyamtársam is

19 éves srác az utcában Dezső..

tehát enm tudnám így kijelenteni egy névre sem, hogy öreges..

inkább csak nem annyira felkapott, mint a Málna, Hanga, Hanna, Jázmin, Szófia, Noa, Áron, Noel, Zoé, Zétény, Zsombor, Zalán...stb

2014. febr. 2. 12:46
 13/21 anonim ***** válasza:
37%
szerintem sincsennek öreges nevek, csak inkább régmúlt, régi nevek, amelyeket a mai világban már ritkán adnak a gyerekeknek. nén ezek közé sorolom: Erzsébet, József, Kata, Katica, Mózes, Pál, István, Péter, Albert, Árpád, stb.
2014. febr. 2. 13:28
 14/21 anonim ***** válasza:
74%
Etelka
2014. febr. 2. 14:02
 15/21 anonim ***** válasza:
50%
tök vicces lesz harminc, negyven év múlva a Lili, Hanna, Bence, Máté, Noel, Benett, Jázmin stb. lesz az öreges. Mi pont ezért választottunk olyan nevet a születendő kislányunknak, amit itt épp az öregesek között tartanak nyilván (Éva). Ha felnő, majd mindenki hüledezni fog, hogy húúúú, de ritka :)
2014. febr. 2. 17:01
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

számomra az Emma az öreges, mert 80 éves nagynénim mindig is nagyon öreg volt a családban,

számomra az a furcsa, hogy jelenleg 1-2 éves kislányok viselik,

tudom, Emma Watson ... most ez a divat

100 év múlva megint ez a név lesz a "leszerepelt"

2014. febr. 4. 21:38
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
számomra a Noel név most is az...nem is tudják sokan, hogy franciául Karácsonyt jelent, illetve ha odatesszük hogy Pere Noel- akkor meg télapot :D
2014. febr. 4. 22:14
 18/21 anonim ***** válasza:
80%
Margit :D
2014. febr. 7. 16:15
 19/21 anonim válasza:

Szerintem nem attól lesz egy név öreges, hogy idősek viselik, ez megszokás kérdése. Lehet, hogy a János névről legtöbbünknek egy öreg bácsi jut eszébe, de ez nem jelenti azt, hogy maga a név idősekre is illene a legjobban.

János, Pál, Zsuzsanna, Lídia, Franciska: idősek viselik elsősorban, de önmagukban vizsgálva nem érzem őket öregesnek, gyerekekhez is könnyen el tudom képzelni

Zente, Boglárka, Noel, Jázmin: annak ellenére, hogy most divatosak, nekem egyáltalán nem fiatalos a hangzásuk

Luca, Lili, Bence, Áron: gyerekes hangzásúak és gyerekek is a viselőik

Irén, Irma, Ottó, Géza, Jolán: az ilyen nevű emberek is idősek és (számomra) a nevek maguk is öregesek

Attól, hogy becézzük, pedig nem lesz fiatalosabb. A Piri például sokkal falusiasabb, kendősnénisebb, mint a Piroska.

2018. szept. 24. 15:06
 20/21 anonim ***** válasza:
68%
Imre
2022. jún. 20. 19:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!