Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » 1886-ban született apai...

Dencike kérdése:

1886-ban született apai nagymamám Radics nevű. Lehetett cigány származású?

Figyelt kérdés
Manapság szinte csak cigány származásúakat hívnak Radicsnak.

2014. jan. 20. 11:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
85%

Le lettem pontozva, de mindenki más is.

De most komolyan, mi a baj azzal, ha azt írom, lehetett, de nem biztos?

Apám szerb, anyám olasz. Akkor én most cigány vagyok? Ha apám-anyám roma, de a párom mondjuk Tóthfalussy, akkor a gyermekemben már semmi roma vér nem lenne?

2014. jan. 21. 14:47
 12/16 anonim válasza:
22%
Nem baj az ha roma vagy, tezsvér!
2014. jan. 27. 20:28
 13/16 mustafa33 ***** válasza:
75%
Egyébbként akár cigány akár nem a név viselőle, maga a név (dél)szláv eredetű. Mivel Szlovákiában is előfordul ez a név, inkább horvátra tippelek. Ugyanis Szlovákiában él nem nagy számú horvát kisebbség (az államfő származása is az), szerbről nem tudok (ami nem jelenti, hogy egyáltalán nincsenek, de azok egyéni bevándorlás nem egész falvak).
2014. jan. 28. 01:04
 14/16 A kérdező kommentje:
Bármi is a származásomról az igazság,valójában semmin sem fog változtatni.Csupán felmerült és szeretnék a végére járni....eddig sikertelenül!A válaszok amiket kaptam nagyon köszönöm,hasznosak részemről.
2014. febr. 4. 11:57
 15/16 anonim ***** válasza:
18%
Annyi néppel keveredtünk itt, hogy könnyen lehet, hogy van benned egy kis cigány származás. Például bennem van egy kis román, de elfogadom és békében élek vele.
2014. febr. 7. 21:20
 16/16 anonim válasza:
9-es! Radics Béla nem volt cigány!
2018. júl. 22. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!