A Schramek nevet lehet magyarosítani? Hogyan?
Figyelt kérdés
2013. nov. 24. 13:23
2/14 A kérdező kommentje:
Ki mondva így hangzik, hogy Shramek.
2013. nov. 24. 13:26
3/14 anonim válasza:
Nem, a h-t nem kell ejteni külön... Sramek-nek kell hangzania magyarul.
4/14 A kérdező kommentje:
Akkor is így ejtjük ki.
2013. nov. 24. 13:31
5/14 anonim válasza:
Az a ti bajotok, nem kell bele h-t ejteni a német szabályok szerint. Sh-val nem lehet magyarosíttatni, mert a magyarban ilyen nincs. A helyes ejtése Sramek, így lehetne csak átíratni.
6/14 A kérdező kommentje:
Volt már aki beszólt, hogy miért nem magyarosítatjuk mert így a gyereket fogják kiröhögni.
2013. nov. 24. 13:44
7/14 anonim válasza:
Nem fogják kiröhögni a gyereket, a magyar lakosság kb. 40%-ának egyáltalán nem magyar neve van, hanem német, szláv, török, egyéb eredetű...az sch-t meg mindenki tudja, hogy s-nek ejtjük és kész.
8/14 A kérdező kommentje:
Meg azzal jönnek, hogy a gyerek nem fogja tudni kimondani.
2013. nov. 24. 13:57
9/14 anonim válasza:
Ez is hülyeség, egyáltalán nem nehéz kimondani :)
10/14 anonim válasza:
Nekem ennél kimondhatatlanabb van. Iskolában a névsorban ha megállt a tanár, mindenki tudta, hogy én jövök. Naés? 10 évesen nekem is mondták, hogy magyarosítsunk, de nem áll szándékomban. Sőt a gyerekeink is megkapták az én vez.nevemet is.
Más véleménye meg ne zavarjon. Ha meg magyarosítani akarsz, keress egyet a családodban és vedd fel azt.
N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!