A párom neve József és mindenki Jóskának hívja, a kora ellenére. A Józsi megszólítást nem szereti, nekem pedig a Jóska nem tetszik. Mit tegyek? Hogy szólítsam?
Joci? Jocó?
Én egyébként a férjemet úgy hívom többnyire, hogy szívem, szivi, bébi, hallod, életem stb. A saját nevén sokkal ritkábban. :) De ha mégis, akkor a teljes nevét mondom becézés nélkül, mert ő meg azt nem szereti, igaz mindenki más becézi.
Ha őt így hívják, miért akarod átnevezni? Gondolom jó ideje már, hogy így szólítja mindenki, erre jössz te, hogy ez neked nem tetszik, ezentúl legyen a neved Béla?
Nem tudom, te mit szólnál hozzá, ha az, akit szeretsz, elkezdene teljesen máshogy szólítani téged, mint ahogy te szereted/megszoktad/évek óta szólítanak az emberek.
Önző dolog átkeresztelni a párodat, az ő akarata ellenére, csak azért, mert számodra idegen a név/becenév, nem tetszik.
Hagyd el, és keress olyan nevűt ami teccik. Mondjuk ajánlom a Ronaldínyót, Aladárt, Ronáldót stb. Lakatosba, kolompárba,
De am a problémád irigylésre méltó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!