Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Apum unokatestvérének a...

Apum unokatestvérének a lánya, az ugye nekem a másodunoka testvérem?

Figyelt kérdés
és a másodunoka testvér, az mennyire számít rokonnak? Szóval vérfertőzésnek számít ha esetleg.... lenne valami?:)
2009. okt. 30. 14:26
 1/8 A kérdező kommentje:
Lehet rosszul mondtam. Szóval kicsit cifrázom: a nagyapám testvérének a fiának a lánya az nekem kicsodám?:D
2009. okt. 30. 14:28
 2/8 anonim ***** válasza:

Kiszámolhatod biztosra: ha a nagyszülők közösek, az első fokú unokatesó, ha a dédszülők közösek, akkor az másod fokú, ha az ükszülők... blabla, szóval érted :)

(Szerintem itt dédikről vagytok rokonok, tehát másod unokatesók és hát nem túl közeli, de azért nem javasolnám... Hogy orvosilag meddig nem javasolják, arról nincsenek infóim.)

2009. okt. 30. 14:39
 3/8 anonim ***** válasza:

szerintem is másodunokatestvér

mintha jogilag éppen most változatták volna meg a családon belüli házasságra vonatkozó szabályokat - ennek utána kellene nézni

de eü-ileg, brrrr...a gondolattól is elborzongok

2009. okt. 30. 14:42
 4/8 A kérdező kommentje:
Ne közösek a nagyszülők, se a dédszülők. mert az ő nagy szülei az apja részéről az én nagyapám testvére+testvérének a férje, és az anyja részéről az anyja apja, a dédszülei meg már nem élnek, de az sem közös.
2009. okt. 30. 14:48
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem tudnád értelmesebben megfogalmazni? Mert így elsőre sem nem első sem nem másod unoka testvér talán.

MERT:Ha ahogy mondod a nagypapád testvérének a fiának a lánya akkor neked ő már távoli unokatestvéred.

A nagypapád testvérének a fia és apukád vagy anyukád voltak első unokatestvérek. Neki a lánya és te vagytok másod unoka testvérek. szóval valahogy így ha jól értem.

2009. okt. 30. 15:01
 6/8 A kérdező kommentje:
Jól érted. és köszi:) és bocs a megfogalmazást, de nem értek ilyenekhez:D
2009. okt. 30. 15:10
 7/8 anonim ***** válasza:

Közösek a dédszüleitek!!!

Neked és neki is ugyanaz az egyik dédszülője a 8 közül, mivel a te egyik nagyszülőd az ő egyik nagyszülőjének testvére. 1/8 részben vagytok rokonok, vagyis 12,5%-ban.

Ha lenne "valami", mint írtad, az már nem számítana vérfertőzésnek. Az már más kérdés, hogy a szűkebb-tágabb család mit szólna ehhez.

2009. nov. 3. 12:56
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha életbe lép az új PTK (Polgári Törvénykönyv) akkor már akár az unokatestvéredet is elveheted feleségül. Szóval jogilag nem lesz belőle baj utána.

Az már más kérdés és hogy mennyire tervezel vele hosszútávra, mert a gyerekeknek elég nagy lesz az esélye arra, hogy lesz valami problémájuk. Olyan szempontból nem ajánlom.

2010. ápr. 8. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!