A Sárközi vezetéknév szerintetek cigány név?
És sok Nagy-ról is hallottál már, ugye?
A Sárközi név pontosan annyit jelent, hogy ilyen nevű településről származtak valamikor az ősök. Valószínűleg ezen a településen voltak cigányok is meg nem cigányok is. Tehát a válasz a kérdésedre: is.
Bocs, de többet nem tudok kihozni ebből a kérdésből...
Kisgyerekkoromban olyan városban laktam, ahol nagyon sok cigány élt, és emlékszem rá, hogy közülük elég soknak volt Sárközi a vezetékneve. Persze ez nem jelenti azt, hogy mindenki cigány, akit így hívnak, de azt hiszem, náluk ez talán valamivel gyakoribb vezetéknév.
De most ez olyan, hogy én meg ismerek Oláh vezetéknevű embereket, akik meg nem cigányok. Sőt, ha belegondolok, nekem is olyan vezetéknevem van, ami cigány családoknál is gyakori (viszonylag), aztán én meg mégsem vagyok, pedig elég vegyes a családfám nemzetiségileg, a vezetéknevünk például német névről lett erre magyarosítva.
Még akár az is lehet, hogy nálatok is ilyesmi történt, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!