Mekkora a csaladod? Orulsz, hogy akkora, amekkora?
Én szeretem, hogy nagy a aládom, igaz néha terhes (most az esküvő, csak a közeli rokonok, nagyon meghúzva, 100 fő:() ballagás 50 fő volt , van aki volt a ballagásomon, de az esküvőre nem tudom meghívni...
De szetem, hgy a nagyon közeli család, is 12 fő... Amivel minden születésnapot névnapot családilag tarunk..
1 tesóm van
Apunak is, neki 2 gyerek
Anyukám viszont 10. gyerek (a nagymamám 43 évesen szülte, egy másik generáció szülötte)
Édesapám eészéről pedig a nagymamámék vannak 6an... Mindenki fiatal, 60 körül maximum (mama 16,5 évesen szült)
Az érdekesség, hogy az apai dédim 2 évvel fiatalabb mint az anyai nagymamám..
Így már nagy a család, pedig az apai nagyapám családját nem ismerjük(ő sem ismerte a szüleit, háborús árva)
Anyai nagyszüleim családját sem ismerjük, valahonnan vándoroltak...
Pici a mi családunk is. Anyu, apu, bátyám és két nagymamám van, akik a közeli családomat képezik. Két nagybátyám meghalt, az egyiknek volt egy fogadott fia, vele évente, két évente találkozunk.
A másiknak egy lánya van, ő vérszerinti unokatestvérem, mivel az ország másik végében lakik és 15 évvel idősebb nálam, velük sem annyira jó a kapcsolatom.
Anyu felőle van még egy nagybátyám és két unokatesóm és pont.
A többi nekem is távoli rokon, akikkel ha 5 évente találkozok, akkor már sokat mondok. :)
Magyarország területén van a mi családunk Anyu/Apu 2 Én + tesóm, akkor kereszt szüleim, húgom keresztszülei
Anyai nagyim még él neki az öccse Argentínában él, akkor a nagyinak és az öccsnek a húga fent Pesten lakik
Apai nagyim sajnos jövő hónapban lesz egy éve hogy elhunyt, Ő volt az utolsó élő hozzátartozónk Aputól
Ez a kicsiny családom, vannak rokonok de többnyire Szlovákok Apai ágról, Anyai rokon meg nem sok él már, többnyire öregek otthonában vannak, vagy már meghaltak évekkel ezelőtt
Ennyi
20/F
Anya, apa, nővérem, anyai ágról egy papa, apai ágról egy mama. Se unokatestvérek, se nagybácsi/nagynéni. Anyámnak volt egy testvére, de fiatalon meghalt, én nem is ismertem.
Másod-unokatestvérem van jópár, de ha 3 évente látom őket egyszer, akkor már sokat mondtam.
Én örülök, hogy ekkora családom van. Barátnőmnek nagy famíliája van egy kis faluban, megy a jobbra-balra furkálás, családi intrikák, ki mit mikor örököl, brrr... francnak se hiányzik.
a vérrokonok:
anya, apa, öcsém és unokatesóm. Tágabb rokonság: unokahúgom. Ennyi. Aztán a családom kiegészítéseként: férjem és nyilván az ő családja, hát ez egy közepes család. örülök, bár a legnagyobb baj, hogy sok fele vagyunk, elvált szülők, öcsém is elvált már, úgyhogy sok változás van.
Szia,
Nekem elég nagy a családom. 3-an vagyunk testvérek. Egyik nővéremnél 3 gyerkőc :) Anyának van 2 testvére, ott is vannak "gyerekek". Apum 5-en testvérek, ott is vannak "gyerekek", meg unokák is. Nagyszülők. Hát unokatestvérből nagyon sok van :)
De ha megnyugtat a tudat kicsit, én nem tartom velük a kapcsolatot. Augusztusban lesz egy családi összejövetel de én már előre pánikolok. 210 kilométerre lakom a családomtól.
Nincs semmilyen kapcsolatom velük, csak esküvőkön és ilyen családi eseményeken látom őket. A munkámon és, hogy mikor lesz már családom nincs nagyon témájuk velem. Ráadásul fél éve egyedül is élek, párkapcsolatom sincs, most erre mit mondjak, nem szeretném ha feszegetnék a témát.
Hogy a kérdésre válaszoljak, igazából nekem semleges a család mérete, mert csak anyukámmal tartom a kapcsolatot :)
23/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!