Honnan ered és mi a jelentése a Czakó családnévnek?
Figyelt kérdés
2009. okt. 4. 15:21
2/9 anonim válasza:
a jelentése az az,de nem tudom honnan ered..habár én csak roma származású emberek ismerek czakó névvel..
3/9 anonim válasza:
Debrecen - Kenézy Gyul Kórház egyik orvosnője Czakó Deniz, nem cigány:)
a kérdésre a válasz: csak megerősíteni tudom a gólya jelentést.
4/9 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy szláv eredetű szó, és fekete gólyát jelent.
Csak nem-roma Czakókat ismerek...
5/9 anonim válasza:
Sziasztok!
Nem tudom honnan ered ez a gólya dolog, de sehol semmilyen nyelven, semmilyen formában nem jelent a czakó gólyát. Aki ezt állítja megmondaná a forrását?
A legtöbb amit ki tudtam hozni az lengyelül a csákó jelentés. (én sem ismerek egy roma Czakót sem, pedig ismerek jópárat)
Én is nagyon kiváncsi vagyok az eredetünkre és a nevünk jelentésére.
6/9 anonim válasza:
A gólya "Népi elnevezései a gilice, cakó (czakó), koszta, gagó és az eszterág."
forrás: Brehm
A gólya latin/olasz neve Ciconia, amiből származhat a cikó, cakó madárnév.
7/9 anonim válasza:
Én is Czakó vagyok és tudom hogy gólya a jelentése.
8/9 Czakó Zoltán válasza:
Tudtommal is gólyát jelent, és úgy tudom, hogy Erdélyből származik a név (ez nem jelenti azt, hogy románok lennének). Van egy címerem is, ami a Czakó családé volt valamikor régen és a címeren is egy gólya van, amint éppen egy kígyót tapos el...
9/9 CINKE PAPA válasza:
NEM ROMA NEM IS ROMÁN LEGFŐKÉPPEN NEM LENGYEL!!!!NÉZZETEK UTÁNA A TÖRÖK NEMZEDÉKNEK IS MERT OTT MEGTALÁLHATJÁTOK.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!