Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hogyan mondjuk el az idős...

Hogyan mondjuk el az idős hozzátartozónak, hogy az idősek otthona az ideális hely számára?

Figyelt kérdés
Mivel magam is egészségügyi dolgozó vagyok, látom hogyan bánnak a hozzátartozók az idős családtaggal. Mihamarabb megszabadulni tőle, mert egy idős csak teher és nyűg. A probléma az, hogy a munkahely miatti időhiány alapján nem tudunk vele eleget foglalkozni. Mivel fekvőbeteg így ellátásra és folyamatos megfigyelésre lenne szüksége. Nem tudom hogyan mondhatnánk meg neki, hogy ez lenne a legjobbegoldás, mert öregotthonról hallani sem akar... Mi nem megszabadulni akarunk tőle mert szeretjük csak az ő érdekeit vesszük figyelembe!! Nem akarjuk, h azt érezze feleslegessé vált. Ami ront még a helyzeten, h szomszédok vagyunk és azt hiszi ezzel a probla oldott. De mint említettem nincs idő és fekvőbeteg már évek óta...

2013. máj. 16. 00:28
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó, ha olyan jó, próbáld ki! Én még nem találkoztam olyan idős emberrel, aki jól érezte volna magát ott, mind vágyott vissza a saját lakásába, a családjához.

Büszke vagyok rá, hogy soha, egyetlen idős hozzátartozónkat (szüleink, nagyszülők, nagybácsik, nagynénik)nem adtunk otthonba, akit végképp nem tudtunk ellátni, ahhoz ápolót fogadtunk.

Személy szerint én az otthonba adást az esetek többségében lepasszolásnak tartom.

2013. júl. 5. 12:45
 12/12 anonim válasza:
Szerintem csökkentsd a segítés számát. Érezze, h ez neked nem kötelességed, nem lehetsz más szolgája, akár rokon, akár nem. Önző dolog, de gondolom van egyéb közelebbi családod. Egyébként ő nem tudna fizetni ápolót?
2013. júl. 9. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!