Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hogy szoktassam le anyósomat...

Hogy szoktassam le anyósomat a "egyetlen ÉN pici fiam " szindrómáról?

Figyelt kérdés

a 29 éves páromat úgy kezeli minta 2 éves lenne!

és hát persze én velem meg ugy bánik mintha én lennék a pici fia gyötrője!

már külön élünk hétvégén megyünk haza de pont elég néha!

egyszer olyan mintha szeretne aztán egy mondtattal elvágja magát!

az én anyámnak is egy fia van de nem csinálja ezt sógornőmmel:(

nem akarom részletezni miket csinál,de már kedvem sincs haza menni ,de azt nem akarom hogy harag legyen már próbáltam beszélni is vele de .......pfff

2009. szept. 16. 11:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem őt kell leszoktatni. Van aki ilyen, őket nem lehet megváltoztatni. A párodat kéne rávenni az önállóságra és arra, hogy ne úgy viselkedjen, ahogyan "anyucipici fia", hanem mint egy férfi.Álljon ki melletted ha szükség van rá, hogy te társa vagy és a lelki párja nem pedig gyötrője, nem pedig hagyni hogy anyuja ilyeneket mondjon.
2009. szept. 16. 12:02
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát a helyzet az, hogy a párod mindig az anyósod kicsi fia marad. Talán, ha gyerekeitek lesznek a rajongása majd inkább az unokái felé fordul. Sajnos sok anyuka viszi túlzásba a fia iránti rajongást. Meg valljuk be, féltékenyek is. Félek, hogy én is az leszek, ha a fiaim egyszer megnősülnek. Mert hát ki tudná nálam jobban, hogy mi kell az én gyerekemnek....Sajnos a férjjel sokszor anyós is jár, még ha néha nehéz is a természetük.

Az én anyósom is féltékeny volt az első gyerek születéséig.

2009. szept. 16. 12:03
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem kötelező, hogy egy férfi egész életében anyuci pici fia maradjon, de ezt saját magának kell megoldania-kiharcolnia. Tehát nem az anyóson kell változtatni, ami amúgy is elég képtelenség legtöbbször, hanem a férfinak kell segíteni, hogy felnőjön végre. Ha Ő sem akarja, akkor van a gond. Mert neki is csak segíteni lehet, helyette megtenni nem.
2009. szept. 16. 12:33
 4/11 A kérdező kommentje:

a párom szerencsére nem anyuci pici fia önálló,csak anyósom bánik ugy vele mikor haza megyünk mint egy plüss macival :)és olyankor én menjek a tudja hova...

sosem volt ilyen tapasztalatom az előző párkapcsolatomban ott is egyedüli fiú volt de imádott az édesanyja és én is tiszteltem ezért:)

de ez mióta elköltöztünk úgy állítja be mintha ölném a fiát pedig félkezemen megtudom számolni hányszor vesztünk össze eddig:)

nagyon jól megvagyunk :)

a párom is látja ezt hogy milyen az anyja de hát na az anyja nem akarom hogy haragba legyenek miattam

én sem mondanék le az anyámról:(

csak ne csinálná ezt

masszírozza a fiát és akkor a párom jóindulatból mondja nekem hogy menjek mert engem is megmasszíroz,ere beszól hogy masszírozzon engem a ......

de sorolhatnám reggelig

meg amiért nem vittem be a teát a fiának le g.c.zett:S

pedig második anyámként szerettem de pffff ez már közel sincs így

de ezt cinálta szegény párom anno volt barátnőjével is

azt is szidta nekem most meg imádja és állandóan felhozza mikor nincs a párom ott

az a párom múltja semmi közöm hozzáÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

az én anyám sem azzal fogadja a páromat hogy mi volt régen:S

mikor itthon vannak a párom hugáék akkor van még csak megkülönböztetés:(

nem is kell mondanom én legalul maradok:(

mivel most már babával próbálkozunk így előre félek

mert már ő már nevelni akarja nem létező babát és pár hónappal ezelőtt mikor sikerült a baba jól összeveszett velem persze nem a párom előtt(akkor tört meg a jég köztünk)és annyira felidegesített hogy rá 1 napra elment a baba:-(

bár ez lehet nem amiatt volt de sajnos ahhoz is kötöm és sosem fogok neki igazán megbocsájtani és persze azóta 8 hónap telt el és nem sikerül a baba:(

tönkre tett köztem és közte mindent

2009. szept. 16. 12:34
 5/11 anonim ***** válasza:
Mivel idegesített fel amikor elment a baba?
2009. szept. 16. 12:48
 6/11 anonim ***** válasza:
Az a helyzet, hogy a pároddal kell megbeszélned ezt a dolgot. Tudod neki igenis ki kell állnia melletted. Az jó, hogy nem akarod, hogy miattad összevesszenek, de a párod most már elsősorban hozzád tartozik és csak utána az anyjához. Ne hagyja, hogy az anyja így bánjon veled. Beszéljen vele, hogy ha nem fogad el téged akkor ő sem megy hozzá. A masszírozós dolog, meg nekem kissé provokatívnak tűnt a párod részéről. Hiszen ha tudja, hogy nem felhőtlen a kapcsolatod az anyjával, miért mondja, hogy maszíroz majd téged is. Nem ez tényleg provokáló, feszültség generáló dolog. Szerintem beszéljétek meg és mond meg, hogy nem maradsz kettesben az anyjával, inkább el sem mész hozzájuk, menjen egyedül.
2009. szept. 16. 13:03
 7/11 A kérdező kommentje:

mivel nekünk szezonális vállalkozásunk van így mint minden évben meg kell indítani és hát kicsit lehúzta ez a számlánkat:(

Anyósom pedig nekem állt hogy én herdálom a fia pénzét és mivel nekem munkám sem volt még akkor ,csak a vállalkozás így ez sem tetszett neki:(

de csúnyán nekem esett,persze mondanom sem kell és meg a szüleimnek sírtam ki magamat akik látni sem akarják ezek után anyósomat:(

sosem voltam eltartatva senkivel ,nem is úgy lettünk nevelve!

anyuék is rengeteget segítenek nekünk!

meg hogy azt kívánja fiam legyen és éljem ezt át:(

persze ő akkor még nem tudta hogy nagymama lesz, nem is mondtuk neki a vetélést még csak most tudta meg és fel volt háborodva hogy miért nem mondtam neki:(na én erre megmondtam neki hogy azért mert az én vip listámról kiesett:(

soha egy rossz szóval nem bántottam ölelgettem szerettem midig azért ért akkor ez a támadás nagyon rosszul:(

röviden ennyi

2009. szept. 16. 13:08
 8/11 A kérdező kommentje:

nem is maradok:(

próbált már vele ő is beszélni ,de pffff

sosem leszek neki jó ha igen én úgy sem fogok olyan lenni vele mint régen:(

köszönöm a kedvességeteket amúgy:)

azért jó volt kiírni

2009. szept. 16. 13:53
 9/11 anonim válasza:
100%
Hasonló cipőben jártam mint Te! Mintha az én történetemet írnád, csak Én már túl vagyok rajta, Te pedig az elején. amikor megszületett a fiunk, akkor jött a többi. Én is úgy voltam vele hogy ne legyen családi botrány, ezért úgy jártam el, hogy a páromnak megmondtam, döntse el melyik a családja ahová tartozik, és tüzön vizen álljon is ki mellettünk. Ezután az anyósomékkal családi ünnepekre korlátoztuk a találkozást, vagy egyedül ment hozzájuk. Valamint, hogy a nyelvét se tudja rajtunk köszörülni, párommal megbeszéltük, hogy csak azt meséljük el ami elkerülhetelen. Ez a megoldás csak akkor életképes ha a párod 100%-ban melletted áll. egyedül viszont SOHA ne találkozz vele, vagy vedd fel a "beszélgetés"-t, és játszd le a párodnak. Azt hiszem ha nem a kegyeit keresed, mindenáron nem akarsz felkapaszkodni a szekérre ami nem vesz fel, hanem visszahúzódtok a saját biztonságos kuckótokba, esetleg feltűnik neki hogy valami megváltozott, már nem ő irányít. Mindenesetre azt tanácsolom: ne hagyd magad!
2009. szept. 20. 19:39
 10/11 anonim válasza:
100%

Egyetértek az előttem szólóval.Az anyósod addig fogja ezt csinálni amíg örömét leli benne, és amíg módjában áll.Én is javaslom a találkozások radikális csökkentését.Nálunk bevált.Sőt én kidolgoztam egy stratégiát:

-elhatároztam hogy bármit mond vagy csinál lepereg rólam, nem vagyok hajlandó az ő kedvéért idegeskedni, örömet szerezni ezzel neki.

-ezen kívül amikor náluk voltunk mindig a szokottnál is kedvesebb voltam a párommal.Kedvesemnek szólítottam,lestem minden óhaját, mindenféle (ízléses)módon kimutattam a szeretetemet felé.Ennek az lett az eredménye hogy az anyósom megnyugodott hogy a picifia nagyon szeretve van általam.

- ami nagyon fontos a párom 100%-ban mellettem állt megbeszéltük hogy együtt fogjuk megváltoztatni az előző rossz helyzetet.És így sikerült.Sokat tanultunk ebből.Ennek már 26 éve.Nagyon jóban vagyok anyósommal azóta.Sőt már nekem is van 2 menyem és minden rendben van közöttünk.És ez másoknak is feltűnik.Nagyon jó hogy így van.De sok évvel ezelőtt szerzett tapasztalat eredménye a mostani béke.

Ezért arra biztatlak hogy ne add föl, de ne hagyd magad kikészíteni.Határozd el hogy erős leszel, nem hoz ki a sodrodból.Szeretettel próbálj viszonyulni ha nehéz így szeretni akkor is.Minél több jót mutass magadból.Próbáld elkerülni a vitákat.

Drukkolok neked!

2009. szept. 24. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!