Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mit csináljak, hogy ne érezzem...

Mit csináljak, hogy ne érezzem magam itthon így?

Figyelt kérdés
Régen amikor kicsi voltam,folyton anyán lógtam,le sem szálltam róla.De most hogy felnőttem sokkal többet törődik a nővéremmel,aki egy évvel idősebb nálam.Én 14 éves vagyok a nővérem 15.Amikor anyukám hazajön ez van:'Na xy! milyen napod volt,mi volt a suliban?' én meg mintha itthon sem lennék,senki nem szól hozzám,esetleg a nevelő apukám,ami nekem rosszul esik,hogy csak ő szól hozzám.Ha elmegyünk vásárolni,bemegyünk egy boltba,anyukám csak a nővéremnek mutogat ruhákat,én meg mintha sarokba lennék szorítva,ott sem lennék.A nővérem nagyon hasonlít anyukámra,mindenki mondja nekik,de én senkire sem hasonlítok,mintha én lennék a fekete bárány.Most is anyukám tesómat modellügynökséghez regisztráltatta,portfóliót csináltattak neki,stb.Nagyon sokat sírok ez miatt.Mit tegyek hogy ne foglalkoztassonSzerencsére hamarosan koleszos leszek,így csak hétvégén kell majd ezt hallgatnom.
2013. jan. 14. 21:52
 1/4 anonim ***** válasza:
77%
Beszélj anyáddal hogy vegyen már észre téged is, ha meg nem akkor keltsél nagyobb feltűnést.
2013. jan. 14. 22:18
 2/4 A kérdező kommentje:
de mivel?
2013. jan. 14. 22:30
 3/4 anonim ***** válasza:
38%

A feltűnés keltése nagyon rossz ötlet, mert általában csak rosszabb lesz tőle a helyzet, az első válaszoló első gondolatát javaslom inkább. Az egyenesség mindig a legjobb. :)

A legjobb ha levelet írsz neki. Szóban megfogalmazva nehéz kezelni az ilyen helyzeteket, könnyen előjöhet belőled valamilyen indulat vagy elkeseredettség, amit ő esetleg nem tud jól kezelni, és így rosszul is elsülhet egy ilyen beszélgetés. Írásban viszont máshogy mennek át a leírt gondolatok, máshogy működik az agy olyankor. Írd le neki nagyjából azt, amit itt fent leírtál, és kérd a segítségét abban, hogy ez változzon.

Ha nem bántod, ha nem hibáztatod, hanem a segítségét kéred, biztosan segíteni fog. Ha nem (tegyük fel, de nem valószínű), akkor valami más van a háttérben, akkor kérdezd meg, hogy mi a baja veled, ami olyan súlyos, hogy ennyire máshogy tud csak hozzád állni.

De induljunk ki abból, hogy nincs ilyen. :) Hajrá! Bejelöltem a kérdést magamnak...

2013. jan. 14. 23:19
 4/4 anonim ***** válasza:
62%
Szia.Sajnos én is ugyanebben a cipőben vagyok,csak nekem a hugom a szüleim mindene.Ez így van amióta megszületett.Én most 36éves vagyok szülem egy kislányt,és most ő a sláger.Én mindig másodhegedűs leszek.De nem bánom mert,most csúnya ilyet mondani de a hugom is átéli ezt az érzést ami nekem az egész gyerekkoromat megkeserítette.A szüleim most az unokájukat ajnározzák,és láthatóan a 30éves hugomnak ez nem tetszik.Ezt onnan érzem ,mert a 3éves kislányomat egyszer jött át meglátogatni.Inkább a szüleimnél találkozik vele,de akkor is inkább kerüli a kislány társaságát
2013. jan. 14. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!