Nekem ő kicsodám?
harmadfokú unokaöcséd/húgod
te meg neki harmadfokú nagybátyja/nagynénje vagy
Nincs erre külön név. Wikipediából idézek ( [link]
másodunokaöcs, másodunokahúg: valaki unokatestvérének a fia vagy lánya
harmadunokaöcs, harmadunokahúg: valaki másodunokatestvérének a fia vagy lánya
Tehát unokatestvéred gyermekének a lánya volna az, amit a figura írt, viszont te nem azt kérdezted.
Jaj, okostojás, te nem értesz semmit!
Kérdező a másodunokatestvérének a gyerekét kérdezi, az pedig logikusan a harmadfokú unokaöccs/unokahúg.
Otthon vagyok családfában...
77%-os, aki mindig lepontoz engem, pedig tényleg jót mondok!
Most komolyan nem érted? Rajzold már fel magadnak. Lerajzolod kérdezőt, felfelé apukát, fölé nagyszülőket, föléjük dédszülőket. Itt ágazik el a dolog. Dédszülők másik gyereke = a nagyszülő testvére. Ő gyereke = apa unokatestvére. Ő gyereke = kérdező másodunokatestvére. Ő gyereke = a kérdezett rokonsági fok, vagyis a maásodunokatesó gyereke, aki a harmadfokú unokaöccs / unokahúg. Úgy is mondhatnánk, hogy Kérdező gyermekének harmadfokú unokatestvére.
Most már ennél dedósabban nem bírom elmagyarázni. S ha végre belátod, kedves 77%-os, akkor elvárom, hogy bejelentkezz három másik néven, és felpontozz, mert 100 % -ban hasznos választ adtam!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!