Ki számít egyenes ágbeli rokonnak?
Egyenes ági rokon az, akitől közvetlen származol, közvetlen vérségi rokon. Tehát előre nézve: gyerek, unoka, stb. visszafelé meg: szülő, nagyszülő, dédszülő stb.
Úgyhogy mehetsz.
Egyébként meg részvétem.
Kik az én rokonaim? (Rokonság)
Megkülönböztetünk egyensági és oldalági rokonokat. Egyenesági a rokonság azok között, akik közül az egyik a másiktól származik, oldalági rokonok azok, akiknek legalább egy közös felmenő rokonuk van, ők maguk azonban egyeneságon nem rokonok. A rokonságot megalapíthatja tehát a vér szerinti leszármazás biológiai ténye, ezen kívül az örökbefogadás és a hatóságilag jóváhagyott jognyilatkozat (apaság elismerése) is.
A sógorságot a magyar családi jog gyakorlata nem sorolja a rokoni kapcsolatok közé. Sógorságnak nevezzük azt a rokoni kapcsolatot, amelyben a házastárs házastársának rokonaival kerül családi kapcsolatba.
Kik a közeli hozzátartozóim? (Közeli hozzátartozók)
Közeli hozzátartozónak számít: a házastárs, az egyeneságbeli rokon, az örökbefogadott, a mostoha- és neveltgyermek, az örökbefogadó-, a mostoha- és a nevelőszülő, valamint a testvér; hozzátartozó továbbá: az élettárs, az egyeneságbeli rokon házastársa, a jegyes, a házastárs egyeneságbeli rokona és testvére, valamint a testvér házastársa.
vagyis dédszülő nagyszülő szülő gyermek unoka
Egyenes ágbeli rokon a felmenő és a leszármazó.
Ergo a nagypapád az, igen.
(Oldalági a testvér pl.)
Gyerek, szülő, unoka, nagyszülő, és így tovább.
Szóval a nagypapa egyeneságbeli rokon, igen.
Részvétem Neked! Milyen közel állt Hozzád?
Utolsó!
Ilyen nincsen, illetékfizetésnél is ugyanaz az egyenes ági, aki máshol is.
Ennek nézz utána még egyszer: vagy rosszul emlékszel, vagy hibás volt az illeték-kiszabás, ilyen esetben fellebbezni kellett volna.
Ügyvédjelölt
UI.: már megint, miért van minden helyes válasz lepontozva??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!