1/11 anonim válasza:
Petro a vezeték neve az osztálytársamnak. :-D
2/11 anonim válasza:
Mivel hasonlít a Pedrora ami olasz eredetű szerintem ez is olasz
3/11 anonim válasza:
Szláv (azon belül szlovák) lehet, a Petrovicsból, ami azt jelenti, hogy Péter fia. Petőfi apja is Petrovics volt, ebből ő magyarosította a nevét Petőfire, amelynek ugyanez a jelentése. (Tehát Pető/Péter fia.)
A -vics, "fia" végződést levégva marad a Petro. (Vagyis Péter.) Én így tudom.
Második válaszoló, olaszban csak Pietro van, Pedro a spanyolban és portugálban. De ezek is a Péter név megfelelői, amely pedig bibliai eredetű, jelentése: kőszikla.
4/11 anonim válasza:
Bár érdemlegeset nem tudok hozzá fűzni, nekem is a Pedro jutott először eszembe róla, ami SPANYOL eredetű.
5/11 anonim válasza:
Petro meg Pavlo szláv nevekben a leggyakoribb.
6/11 anonim válasza:
Szláv eredetű családnév volt valamikor. Ahogy a Stankovic-ból (Sztankovics) lett Sztankó sok családnál, úgy lett a Petrovic-ból Petro/Petró.
7/11 mustafa33 válasza:
Most légyszi magyarázd meg miért volt számodra sértő az, hogy a ruszinoknál a Pétert Petronak mondják? Vagy valami másért vétetted le a választ? Ez tény, nem kitalálás. Vagy a ruszin azaz kisorosz vagy másképen rutén az derogál, az nem olyan nemzet mint más? Netán szerinted alacsonyabbrendű? Mert ha igen, akkor az is válasz lesz ha ezt is levéteted.
8/11 mustafa33 válasza:
Elnézést az elöbbiért, én tévedtem, nem volt levéve a válasz, csak ugyan ezt a kérdést kétszer tetted fel és én a másikra válaszoltam, ahol ott is van. Még egyszer bocsánatot kérek.
9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. okt. 7. 08:55
10/11 anonim válasza:
Etruszk.Jelentése kőszikla.Valószínű, hogy beolvadtak a szlávokba és innen ered pl: a Petrovics.A szláv területekre költözhetett a legtöbb etruszk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!