Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Meddig lesz még ilyen az öcsém?

Meddig lesz még ilyen az öcsém?

Figyelt kérdés

14 évesen kezdődött nála a kamaszkor, teljes elzárkózással és ez már tart négy éve, lassan 18 lesz. Szinte semmit nem lehet vele beszélni, káromkodik, múltkor majdnem eltörte a kezem egy csokiért. Anyánkkal rondán beszél, nem veszi semmibe, mindenkivel csak akkor kedves ha kell neki valami. Van hogy nem is beszélünk egymással, az is jutalom, ha köszön mikor hazaér. Ritkán vannak csak jó pillanatai, ami hirtelen változik, tegnap is az lett a vége hogy megütött a totál semmiből.

A cigiről nem tud leszokni, azt mondja hogy már nem is akar, és már néha-néha hétköznap is elmegy sörözni a haverjaival.

Ez még a kamaszkorszak? Meddig fog ez eltartani még? Régen nagyon jó testvérek voltunk, mindig hülyéskedtünk meg mindent meg tudtunk beszélni, büszke voltam hogy ilyen jó fej öcsém van. De most azon gondolkozom hogy inkább nem fogom erőltetni a kommunikációt, mert csak baj van belőle. Szerintetek?

2012. szept. 27. 07:14
 1/8 nevem-senki ***** válasza:
Ha jó volt a kapcsolatotok, akkor nem lesz gond, hiszen az alapok megvannak. Idővel minden olyan lesz, mint régen..., csak legyél még vele tűrelmes.
2012. szept. 27. 07:18
 2/8 nevem-senki ***** válasza:
*türelmes
2012. szept. 27. 07:19
 3/8 anonim ***** válasza:

Mi is jó testvérek voltunk, de minél idősebb lett, annál több hülyeséget csinált. Kifejtettem neki a véleményét, akkor évekig nem állt velem szóba. Aztán rájött, hogy mégis jó, ha ott a testvér. Aztán még nagyobb hülyeségek következtek, megint elmondtam a véleményemet (mert persze más esetben érdekelte a véleményem).

Most évek óta nem áll velem szóba, de már nem érdekel. Annyit idegeskedtem már miatta! Egyszerűen elegem lett belőle, végül is felnőtt ember, úgy teszi tönkre az életét, ahogy akarja!

2012. szept. 27. 08:50
 4/8 anonim ***** válasza:
Nekem nincs testvérem,csak két unokatesóm,akikhez nagyon közel álltam.Velük is addig tartott a jó viszony,amég el nem kezdtek kamaszodni.Utána az egyik punkqrvának képzelte magát,a másik meg teljesen züllött lett,csak a haverok számítottak,meg a pia,nekem meg gyakorlatilag megmondta,hogy unalmas vagyok.Velük meg is szakadt a kapcsolat.Mindketten nagyon egoisták és erőszakosak.
2012. szept. 27. 09:01
 5/8 anonim ***** válasza:
Az én testvéremre is ezek a szavak a legjellemzőbbek: egoista és nagyon erőszakos. Lehet, hogy itt van a kutya elásva.
2012. szept. 27. 09:44
 6/8 anonim ***** válasza:

Nálam a káromkodás és az agresszió lájtosan van jelen, de ez a csak akkor kedves, ha kell neki vmi, egyébként meg tojik a fejemre meg b.sztat mindenért, ez megvan. Én mindig próbáltam nyitni felé, de most már hagyom a fenébe az egészet, ennyit nem ér meg. Vérség ide, vérség oda, nekünk gyakorlatilag már nincs is kapcsolatunk, és eljutottam oda, hogy már nem is érdekel, és soha nem fogok neki segíteni, mert nem érdemli meg.

(lassan 22 éves öcsi és 23/l)

2012. szept. 27. 10:21
 7/8 anonim ***** válasza:

Az én öcsémmel is ilyesmi történt. Mindenkit ellenségként kezelt idehaza. Nagyjából 12-13 éves kora körül kezdődött.

Volt, hogy kedvesen elújságoltam neki valami jó hírt és rámüvöltött, hogy hü..lye ku..rva vagyok, takarodjak a szobából. Egy idő után már nem akartam megérteni a sértettségét. Sokáig idegenként élt köztünk. A középiskola utolsó évében megbukott, az érettségit fél év halasztással tette le. Pedig olyan agya volt, hogy országos matekversenyen ha jól rémlik, harmadik helyezést ért el. Érettségi után semmit nem csinált, olykor elment itthonról, ideges anyukák telefonhívásaiból tudtuk meg, hogy a haverjaival miket művel, iszik, agresszívan viselkedik, stb...Ekkor már vadidegen volt a számomra. 20 éves kora körül mintha kicsit megtört volna a jég. Bekerült egy vágyva vágyott fősulira, kezdett helyrejönni, de nem találkoztunk sokat, mert koleszos volt és a szüleimmel továbbra is nagyon tartózkodó. (Még ebédelni is félrevonult a szobájába. És nem értettem ezt az utálatot, mert azért ennyire nem voltak büntetnivalóak a szüleink.)

Aztán 20 éves korában, amikor én voltam 23, bevett egy vagon nyugtatót egy szerelmi csalódás miatt és megfagyott a közeli erdőben. Búcsúlevélként annyit írt: bocs.

A szüleimet tönkretette és jó időre engem is. Én személy szerint az első évek kábulatán túljutva (11 év telt el azóta) soha nem bocsájtom meg neki, amit tett velünk. Nem voltak valami mintaszüleink ez tény. De ahogy ő utált minket, arra nem tudok magyarázatot.

2012. szept. 30. 22:13
 8/8 A kérdező kommentje:

Az nálunk is megvan hogy minden étkezést a szobájában eszik meg. Akkor látom ha kimegy cigizni vagy elmegy itthonról.

Részvétem az öcséd miatt :(

Nálunk se lesz már a régi minden ezek szerint? :S

2012. okt. 1. 07:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!