Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mi a Csuzi vezetéknév eredete?

Mi a Csuzi vezetéknév eredete?

Figyelt kérdés
Csuzi Nóra vagyok. Szeretném megtudni ,hogy a vezetéknevem honnan származik ,szinte senkit nem ismerek akit így hívnak rajtam kívül ( a családomat kivéve). A google -ba hiába írom be sehol sem ad ki róla semmit! A szüleimet nem foglalkoztatja ez a dolog ezért nem nagyon számíthatok a segítségükre. Szeretném tudni ,kik lehettek az őseim milyen származásúk stb stb! Aki esetleg tudja a választ mindenképp írjon! vagy aki tud valami honlapot vagy akármit ahol ki tudom deríteni! Fontos lenne nekem! köszönöm

2012. szept. 18. 15:38
 1/7 anonim ***** válasza:
2012. szept. 18. 15:43
 2/7 A kérdező kommentje:
köszi de itt nem ír semmit a származásunkról :(
2012. szept. 18. 15:44
 3/7 anonim ***** válasza:

[link]

Ezt már olvastad? Szemere nemzetség-Csúzi ág

2012. szept. 18. 15:51
 4/7 anonim ***** válasza:

Hát nekem lenne egy elméletem, bár nem hiszem, hogy innen száramzna. A magyar mitológiában szerepel egy alsóvilágbéli ártó szellem vagy démon kinek, hogy tetszik. Annak a neve Csúz. Lehet innen származik a te neved is csak egy kicsit átvan maszíkorozva.

Volt is az ősmagyarok között ilyen mondás: Verjen meg a Csúz.

2012. szept. 18. 16:08
 5/7 A kérdező kommentje:
KÖSZÖNÖM szépen :))
2012. szept. 18. 16:17
 6/7 hollófernyiges ***** válasza:
100%
Bár csábító, hogy az ember visszavezetheti a családját a 13. századig, ha az ember nem tud róla hogy cs. kir. kamarás volt az ükapja, jobb ha óvatos. Csúz egy falu (a mai) Szlovákiában, lehet hogy későbbi tulajdonos vette fel a nevét, vagy csak onnan származtok, ezt családi nyomozással vagy levéltárban lehet leellenőrizni.
2012. szept. 19. 08:20
 7/7 hollófernyiges ***** válasza:

Pár részletet a Csuzyakról itt lehet találni

[link]

Fényes kutyabőrös családnak látszik, bár a 19. század közepétől lehanyatlottak.

2012. szept. 19. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!