Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Milyen családfa kutató program...

Milyen családfa kutató programot ajánlotok?

Figyelt kérdés

Minél későbbre akarom visszavezetni a családfát. Szüleimet nem szívesen kérdezem erről mivel nagy viták szoktak áradni ebből (már régebben kérdeztem), na meg ők is max a nagyszüleikig tudják. Létezik olyan ingyenes program, amelybe ha beírod a nevüket, vagy a fiaik nevét, meg hogy hol születtek akkor megtalálja?

Na meg nem akarok szakemberre bízni mert lassú is meg nagyon költséges.

2012. máj. 13. 18:04
 1/8 vivienka94 válasza:
53%
A neten lévő családfakutatós programok semmit nem érnek...az én unokatestvérem úgy kereste vissza a családfánkat ,hogy könyvtárakba járt ott megnézegette a házassági kivonatokat ott benne volt az anyja neve apja neve stb stb . és így 1600 -as évekig megtalálta az őseinket...ez is lassú folyamat de nem kerül semmibe és legalább valós !
2012. máj. 13. 18:15
 2/8 anonim ***** válasza:
53%
Én sem vettem hasznát egyiknek sem, de a google-ban utána nézhetsz.
2012. máj. 13. 18:16
 3/8 A kérdező kommentje:
Melyik könyvtárba ment? Az ottani könyvtárba? Vagy az Országos Széchenyi könyvtárba?
2012. máj. 13. 18:17
 4/8 anonim ***** válasza:

Az anyakönyvi kivonatok nem KÖNYVtárakban vannak, hanem LEVÉLtárakban.

Ja, és olyan programot nem fogsz találni, ami neked KUTATJA a családfát, ezek csak arra vannak kitalálva, hogy megrajzolják, beírd az adatokat, stb.

2012. máj. 13. 18:20
 5/8 anonim ***** válasza:

Találhatsz kiindulási pontot a Családfa kutatás,adatbázis honlapon.

Az anyakönyvi hivatalban és a plébániákon is kapsz adatokat. Igaz,ezért pár ezer forintot fizetned kell.

A Levéltárak sem adnak teljesen ingyen adatokat.

Elég sok idő,mire eredményre jutsz.

Az 1900-as évek eleje,vagy még előbbi anyakönyvi kivonatok,keresztlevelek sokszor nehezen olvashatók,és vannak benne elírások is.

2012. máj. 13. 18:36
 6/8 A kérdező kommentje:
Milyen levéltárakban? Az itteniben? Meg amúgy milyen "Családfa kutatás,adatbázis honlapon"? :)
2012. máj. 13. 18:44
 7/8 anonim ***** válasza:
Abban a levéltárban, amelyik városban anyakönyvezték az illetőt.
2012. máj. 13. 22:50
 8/8 anonim ***** válasza:
2012. máj. 14. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!