Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Szerintetek egy családban mi...

Szerintetek egy családban mi számít természetesnek és mi túl intimnek?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy pl. mostanában sokat olvasok itt arról, hogy rányit a gyermek a szülőkre, vagy fordítva. Vagy hogy ti mennyire szoktatok otthon meztelenül mászkálni? Nekem anyukám egyáltalán nem csinál ügyet ebből, fürdés előtt/után vagy ha épp olyan kedve van, simán egy bugyiban (vagy még abban sem) mászkál itthon. Én mondjuk már megszoktam és nem zavar h ő így csinálja, de én nem szeretek/szeretnék így lenni azért. Meg hogy ti pl. mennyire szoktatok bemenni egymáshoz fürdésnél? Van, akik be is zárják olyankor az ajtót és az a természetes nekik, vannak akik meg simán bejárkálnak és csinálják a dolgukat közben. Nekem is bejárkál anyukám hozzám kopogtatás vagy kérdezés nélkül, de én azért jobban örülnék legalább egy kopogtatásnak. Oké, hogy egy család vagyunk meg minden, de szerintem azért mindenkinek van egy intimszférája. Ti mit gondoltok?
2012. ápr. 18. 14:17
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

Nálunk teljesen normális az, ha bemegyünk egymáshoz beszélgetni, amíg a másik fürdik, simán átöltözünk egymás előtt, de azért pucéran mászkálni nem szoktunk, ha mégis valami miatt ki kell jönni a fürdőből, akkor a törölközőt magunk köré csavarjuk előtte.

Nyilván a barátom előtt nem csinálják ezt a szüleim, bár apum át szokott előtte öltözni (boxer rajta van), és persze barátomhoz nem mennek be a fürdőbe, ill. ő se megy be a fürdőbe a szüleimhez.

2012. ápr. 18. 14:43
 12/31 anonim válasza:
Családom előtt sosem pucérkodtam, most meg párommal elég lazák vagyunk.Mászkálunk egymás előtt meztelenül,de van olyan, hogy megkérem, hagyjon magamra fürdés közben(pl. a nehezebb napokon), a wc használat meg teljesen magától értetődően intim dolog, amit közönség nélkül végzünk.
2012. ápr. 18. 14:43
 13/31 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, egyébként apu szokott meztelenül kijönni a fürdőből, a többiek nem, de nem igazán szeretem ezt, mert nem vagyok kíváncsi erre :S
2012. ápr. 18. 14:44
 14/31 anonim ***** válasza:
Bocsi, nem utolsó voltam, hanem még a 10. válaszoló. :)
2012. ápr. 18. 14:45
 15/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem kulcsoljuk a szobaajtót, de ha be van csukva, akkor tudja a másik, hogy nem megy be (még kopogással sem zavar). Amikor kicsi voltam, fürödtem együtt a szüleimmel, én is fürdök a kisbabámmal együtt. Ha átöltözök, vagy kiviszem a szennyest és egy bugyiba vagyok, nem takargatom magam, de azért nem rohangálunk meztelenül a lakásban.
2012. ápr. 18. 14:51
 16/31 anonim ***** válasza:
91%
en 39 eves anyuka vagyok,egyedul nevelem a 13 eves lanyom es a 9 eves fiam.ha indulok tusolni,gond nelkul ledobom a ruhat(gyerekek erre mar a fejuket sem emelik meg,termeszetes nekik)es torolkozobe csavarva megyek zuhanyozni.gyerekek sem szegyenlosek elottem,de hat miert is lennenek..en ismerem minden porcikajukat.gondolom,majd ha fiam elkezd szorosodni nem fog elottem furdes elott meztelenul hastancot lejteni..addig meg csak lazan.minel jobban titkoltok valamit a gyerekek elol,annal jobban fogja oket erdekelni.ja,es az inteligens szulo eszrevesz mikor zavarja a gyereket a meztelen test latvanya.wczes tabu..mindenki maga intezi,van zar a furdo ajtajan.
2012. ápr. 18. 14:57
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk anyukám az, aki kicsit sem szégyenlősködik, de ez nem is zavar senkit. Hárman lakunk együtt, mindhárman lányok, szóval semmi újat nem látunk. Én utálom a testem, ezért nem is mutogatom senkinek, a barátomnak is nehezen, a húgom meg most kezd cicisedni, szőrösödni, ő meg azért szégyenlős:)

Apukám is meztelenkedett előttünk kiskorunkban, de ez olyan 10-11 éves korom után megszűnt. Előtte fürödtünk is együtt, meg minden, nem volt ebből probléma, egyikünk sem nézett "úgy" a másikra, hogy abból félreértés lett volna. Amikor meg már kellemetlen lehetett volna, apukám be is szüntette a meztelenkedést.

17L

2012. ápr. 18. 15:26
 18/31 anonim ***** válasza:
Engem a nagyszüleim neveltek, fürdőbe bemászkálás sosem volt, mamám simán pucérkodott előttem ha ment fürdeni vagy átöltözött, egyáltalán nem zavart. Papámból (szerencsére) soha nem láttam semmit. Kicsi koromban nagyon szégyenlős voltam, mára ezt kinőttem, így ha éppen pisilek mondjuk mamám simán bejöhet, nem zavar. Én is bemegyek néha hozzá kezet mosni vagy csak beszélgetni. Mióta elköltöztem a párommal nem vagyunk idegbajosok, mindig együtt megyünk fürdeni, már sértődés van abból ha nem várjuk meg a másikat. És hát van h páromra ott jön rá a nagydolog, leül és elvégzi amíg én fürdök. Nem zavar. Én csak pisilni szoktam előtte mondjuk. Néha átugrunk apukámhoz, pl a múltkor fürdött amikor felmentünk, simán kijött egy szál alsógatyában amikor a párom is ott volt, ő meg aztán végképp nem szívbajos, de tiszteletben tartja az intim szférát, pl a 4 éves húgom előtt sosem pucérkodik, szoktak együtt fürdeni is, de apu mindig alsónadrágban van. Augusztusban születik az első babánk, nem szeretném ha tabu lenne a meztelenkedés, persze csak az ésszerűség határain belül.
2012. ápr. 18. 15:27
 19/31 anonim ***** válasza:
48%

Otthon a családban nincs koslatás egymás után a wc-re, esetleg kopogtatással, ha már nagyon sűrgős, de inkább azt se.

Meztelenkedés nincs, mondjuk ha úgy adódik egy melltartóban átfutkározás a lakáson még belefér.

Amikor a párommal vagyok (nálam, vagy nála) akkor rendben a meztelenkedés, amúgy nem szoktunk de fürdés előtt, után belefér. Vagyis a párom szokott ruha nélkül járkálni, én nem sűrűn. A wc-zés az nálunk nem tabu, van hogy mellette nagyvécézek míg ő tusol, vagy fordítva, idősporlás :D

2012. ápr. 18. 15:32
 20/31 anonim válasza:
100%
Nálunk otthon sosem volt ez divat.. De, amikor összejöttem párommal, tökre meglepett, hogy már szinte az első 1 hét után "anyós" tökre nem zavartatta magát.. Nem zavarta, hogy mi ott vagyunk, ő akkor öltözött át, meg meztelenül járkált a házba, meg mikor fürdik, akkor se csukja be az ajtót, és azért elég zavaró, mert akaratlanul is meglátja az ember, amikor elmegy arra.. Volt amikor előttünk! borotválta a nemiszervét is.. Nem nagyon zavartatta magát soha.. Azért kicsit undorítónak tartottam.. Meg barátomra is csomószor rányitott meg stb... :/ -.-
2012. ápr. 18. 15:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!