Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Melyik név tetszik a legjobban...

Melyik név tetszik a legjobban ezek közül?

Figyelt kérdés
Izsák, Ábrahám, Salamon, Jakab, Sámson, Illés, Sámuel, Zakariás, Ezékiel, Simon
2012. márc. 31. 15:49
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
48%

Tényleg, mennyivel "szellemesebb" nevek a Gergő, Máté, Dániel, Dávid és a Bence, ezekből minden játszótéren van 20 legalább.

Ezeknek a divatneveknek a többsége bibliai, érdekes módon ez nem zavarja azokat, akik leszólják a kérdésben szereplő neveket... Kettős mérce, vagy inkább tudatlanság.

2012. márc. 31. 16:07
 12/31 anonim ***** válasza:
31%
Mondom, akkor simán lehetne Jézus is vagy akár Isten, miért ne?
2012. márc. 31. 16:09
 13/31 anonim ***** válasza:

A Simon szerintem teljesen vállalható név minden tekintetben.

A többi viszont eléggé kitolás lenne a gyerek szemszögéből. Esetleg még a Jakab.

De Ezékielnek hívni ma valakit? A Zakariás így szintén nem, de mondjuk angol nyelvterületen Zacharyként még divatos is.

2012. márc. 31. 16:15
 14/31 A kérdező kommentje:
Miért lenne kitolás a gyerekkel? Egyes zsidó körökben ezek a nevek nagyon is népszerűek...
2012. márc. 31. 16:18
 15/31 anonim ***** válasza:

12.: hú, az Isten neve Isten.:D

Kedves kérdező, szerintem a legősibb, Ószövetségben szereplő nevek közül csak akkor válasszatok, ha zsidó származású valamelyikőtök.

Akkor nagyon szép tisztelgés az ősök előtt, de ha nem vagytok zsidó származásúak, akkor egy másik nép vallásalapítójának, fő prófétáinak neve nem biztos, hogy szerencsés választás. Az emberek buták és előítéletesek.

Egyébként az Illés is tetszik.

2012. márc. 31. 16:19
 16/31 anonim ***** válasza:
Sámuel, vagy Simon.
2012. márc. 31. 16:33
 17/31 anonim ***** válasza:
Ábrahám,Illés,Sámuel,Simon ezek tetszenek.A többi tényleg első hallásra is "zsidó"nevek,ha nem vagytok izraeliták akkor az annyira nem találó,de persze ez csak az én véleményem :)
2012. márc. 31. 16:59
 18/31 anonim ***** válasza:
Ezek közül a Simon.
2012. márc. 31. 17:56
 19/31 anonim válasza:
A Simon; vagy a Sámuel, mert a Samu becenév édes, egyedi és vállalható.
2012. márc. 31. 18:14
 20/31 anonim ***** válasza:
Nekem az Illés és a Salamon, talán a Simon. A többi nem (a Jakab az még tetszene, de van egy ismerősöm, akinek ez a vezetékneve, és nagyon nem bírom).
2012. márc. 31. 18:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!