8éves gyereket egyedül lehet már hagyni otthon? 6 órára?
Ez nem az életkortól függ. Ennyi erővel:
én a 19 évest hagytam otthon, nem kapcsolt ki a kenyérpirító, ő meg tanult... de csk észrevette aztán a füstöt.
Mégse lehetünk mellette 50 éves koráig.
És még 70 évesen is leégetheti a lakást.
Meg kell beszélni, mi a teendő, mit használhat, mit nem, és miért. Megérti.
És mit mond a nyolcéves? Vállalja?
Eddig kivel volt, míg dolgoztok?
Sose volt egyedül?
16:11 Amit a 19 éves művelt, az egyszerű feledékenység, figyelmetlenség, és veled is megeshet. De egy 8 éves még sokkal figyelmetlenebb, és nincs fele akkora felelősségérzete sem, mint egy 19 évesnek vagy idősebbnek. Egyszerűen nem is tudja minden esetben felmérni a következményeket.
Valaki előbb kérdezte, hogy mégis akkor mit tartanak ideálisnak. Gyereke válogatja... De igaza volt annak, aki azt írta, hogy ebben a korban még javában lehetnek hülye ötletei, olyanok, amiknek nem látja még a következményét, csak játszik. Igen, később is lehet, lehet durvább is, de akkor azért már jobban fel tudja mérni a helyzetet. Ettől még lehet hülye 15 évesen is, persze.:)
Az én véleményem az, hogy 6 óra valóban nem olyan sok, DE teljes mértékben a gyerektől függ, és ezt a szülő tudja megítélni. Rengeteg gyereket nem lehetne egyedül hagyni ebben a korban, de van akit igen. A szülő ismeri a gyerekét, nem mi.
16:11 vagyok, és ugyan ez a gyerek 8 évesen nem volt feledékeny, bátran otthon maradt, 10 évesen főzött is.
Most meg érettségizik.
Épp azt mondom, egy kipihent felkészített 8 éves, aki izgul, hogy mindent jól csináljon, lehet hogy megbízhatóbb, mint a nagypapa pl.
A barátnőmnél legalábbis a gyerekek(11/7) vigyáznak a papára, mert azt nem lehet egyedül hagyni.
Gyereke válogatja.
Még valamit, előző vagyok: ez a kenyyérpirítós nem a feledékenység, hanem váratlan helyzet: elromlott az automatika.
Ezért meg kell beszélni a kisgyerekkel, hoyg bármi lehet és felkészíteni, hogy akkor mi van. Valamit megoldhat, valamikor segítséget kell mkérnie.
Meg kelll beszélni, hogyan.
Valahogy el kell kezdeni.
16:16 nak igaza van.
Egy ekkora gyerek tisztában van saját magával. Sokszor jobban, mint a szülő. Szerintem jól meg tudja itélni.
Gyerek az, nem hülye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!