Milyen fóbia, mentális betegség van nektek ill. családatokban? Van ami öröklődő fóbia esetleg?
Lehet csak enyhe szorongás (ami mégse oly kicsi hisz van akkora súlya a saját életetekben, hogy gátoljon, érződjön) vagy esetleg komolyabb kezelésre is szorulókra is gondolok itt.
Nekem azt hiszem ezek vannak csak:
Nyershústól való félelem ami kiterjed a huzamosabb látvány, illat, tapintásra is illetve percekig tartó érintésbnél fizikai rosszullét tünetek lépnek fel.
Algofóbia — fájdalomtól való irtózás. Nagyából 10-15éve megvan, szinte minden másnap jelentkezik álmokban és kombinatív gondolatokban pl: ha ez meg ezt csinálom akkor ez meg ez a fájdalmam történhet meg velem.
Tripanofóbia, Aichmofóbia, Belonefóbia, Enetofóbia — a tűktől illetve injekciós tűktől és az injekcióktól való félelem. - világéletemben megvan, legsúlyosabb kistiniként volt mikor komoly öngyilkosági gondolatok is felmerültek csak hogy meneküljek egy egy vérvétel elöl, zóta szembenéztem vele s már "csak" szőrnyen nyomasztóan betegesnek érződik.
Sociofóbia — az emberektől illetve a társadalomtól való félelem, vagy ellenszenv - nagyából 10éve ez is, illetve társult hozzá pánikbetegég is.
Christophobia vagy! A negatív feltétlen előítéletességgel keresztények vagy a kereszténység. - fokozatossan növekszik bennem de kontrolálható szinten él.
Hű, hát sok érdekes dolgot olvastam most itt...
Én a darazsaktól rettegek betegesen, ahogy egyikőtök is írta, mindent dobok el, és sikítva rohanok, ahogy csak bírok. Ezért nem járok strandra, ott mindig rengeteg van.
A másik parám a betegségektől van: pl., ha elkezd kaparni a torkom, az az első gondolatom, hogy tuti rák... Orvoshoz nem megyek vele, csak pár napig rágom magam, aztán elmúlik (általában a "tünettel" együtt).
Utóbbival elég nehéz együttélni, nem csak nekem, hanem a környezetemnek is.
24N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!