Lehet valakinek 3 neve?
Egy vezeték- és 3 keresztnévre gondoltam.
És meglehet oldani, hogy mindig mind a 3 név hivatalosan mindig ki legyen írva mindenhol?
hülyeség
nekem kettő keresztnevem van és ha valamit alá kell írnom nagyon össze kell szorítanom a betűket hogy kiférjen
ja és meglehetne oldani de sok pénz és minden papírodat újra kell csináltatni ezért is sok pénz
és hülyeség
Hát nem tudom, hogy mennyire számít, de nekem 3 nevem van. Igaz csak 2-t használok(vezetéknév és keresztnév) de a többi kettő is létezik papíron. A harmadikat bérmáláskor kaptam, nem tudom, hogy szokás-e használni, én nem használom.
20l
"Hát nem tudom, hogy mennyire számít, de nekem 3 nevem van. Igaz csak 2-t használok(vezetéknév és keresztnév) de a többi kettő is létezik papíron. A harmadikat bérmáláskor kaptam, nem tudom, hogy szokás-e használni, én nem használom.
20l"
Akkor neked 2 neved van! A bérmanév az nem név, az egy semmi! Sehol nem tartják számon, leszámítva az egyházat, de ott meg nem az a harmadik neved, hanem az egyetlen onnantól kezdve.
Törvényesen nem:
1982. évi 17. törvényerejű rendelet
az anyakönyvekről, a házasságkötési eljárásról és a névviselésről
"A születési név
27/A. § (1) A születési név az a név, amely az érintettet a születési anyakönyvi bejegyzés alapján megilleti. A magyar állampolgár születési neve családi és utónévből áll.
(2) A családi név egy- vagy kéttagú. A kéttagú családi név tagjait kötőjel köti össze.
(3) Anyakönyvezni egy vagy két utónevet lehet."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!