Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Lehet valakinek 3 neve?

Lehet valakinek 3 neve?

Figyelt kérdés

Egy vezeték- és 3 keresztnévre gondoltam.

És meglehet oldani, hogy mindig mind a 3 név hivatalosan mindig ki legyen írva mindenhol?

2012. jan. 10. 18:34
1 2
 1/13 anonim válasza:
53%

hülyeség

nekem kettő keresztnevem van és ha valamit alá kell írnom nagyon össze kell szorítanom a betűket hogy kiférjen

2012. jan. 10. 18:40
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Tudtommal Magyarországon csak kettő lehet. Ami bőven elég is.
2012. jan. 10. 18:41
 3/13 anonim válasza:
27%

ja és meglehetne oldani de sok pénz és minden papírodat újra kell csináltatni ezért is sok pénz

és hülyeség

2012. jan. 10. 18:41
 4/13 anonim ***** válasza:
22%

Hát nem tudom, hogy mennyire számít, de nekem 3 nevem van. Igaz csak 2-t használok(vezetéknév és keresztnév) de a többi kettő is létezik papíron. A harmadikat bérmáláskor kaptam, nem tudom, hogy szokás-e használni, én nem használom.

20l

2012. jan. 10. 18:43
 5/13 anonim ***** válasza:
29%
de a másik is létezik papíron* bocsánat:-)
2012. jan. 10. 18:43
 6/13 anonim ***** válasza:
22%
Simán.
2012. jan. 10. 18:44
 7/13 anonim ***** válasza:
71%
Lehet nekem például Lakatos Nintendo Lorenzo de Francisco a nevem
2012. jan. 10. 18:50
 8/13 anonim ***** válasza:
71%

"Hát nem tudom, hogy mennyire számít, de nekem 3 nevem van. Igaz csak 2-t használok(vezetéknév és keresztnév) de a többi kettő is létezik papíron. A harmadikat bérmáláskor kaptam, nem tudom, hogy szokás-e használni, én nem használom.

20l"

Akkor neked 2 neved van! A bérmanév az nem név, az egy semmi! Sehol nem tartják számon, leszámítva az egyházat, de ott meg nem az a harmadik neved, hanem az egyetlen onnantól kezdve.

2012. jan. 10. 19:15
 9/13 anonim ***** válasza:
49%
Nagypapámnak 3 van. Bár Ő már 67 éves és az első személyi igazolványát elrakta emlékbe és rajta van,hogy .....(Itt a családneve van csak nem akarom kiírni) Tamás Kálmán József ,de mára már a Józsefet nem használja.
2012. jan. 10. 20:53
 10/13 anonim ***** válasza:
67%

Törvényesen nem:

1982. évi 17. törvényerejű rendelet

az anyakönyvekről, a házasságkötési eljárásról és a névviselésről

"A születési név

27/A. § (1) A születési név az a név, amely az érintettet a születési anyakönyvi bejegyzés alapján megilleti. A magyar állampolgár születési neve családi és utónévből áll.

(2) A családi név egy- vagy kéttagú. A kéttagú családi név tagjait kötőjel köti össze.

(3) Anyakönyvezni egy vagy két utónevet lehet."

2012. jan. 11. 08:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!