Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Miért számít a névadó-,...

Miért számít a névadó-, keresztszülő életkora és hogy messze lakik?

Figyelt kérdés
Ha olyan valakire gondolunk,aki már túl van a 40-en és nagyon messze él a családtól,tehát ritkán találkozik a gyermekkel,lehet azért közeli a kapcsolatuk?
2011. nov. 12. 12:34
 1/3 Abygel90 válasza:

Kedves kérdező. Én 21 éves vagyok és van egy két éves keresztfiam. Az unoka bátyám lett a keresztapa, csakhogy ő nem igazán érzi át egy keresztszülőség fontosságát (és itt most nem a vallási dolgokra gondolok). A keresztelő óta (2 éve) összesen 2x látta a gyereket és ráadásul közben ki is költözött Hollandiába, mert ott kapott munkát. Előfordulhat, hogy ha odafigyelt volna kicsit jobban ,akkor lehetne bármiféle kapcsolódása a gyerekhez, de nem ez történt. Én sem lakok túl közel, de havonta legalább egyszer meglátogatom őket a párommal. Elég egyértelmű, hogy tudja a gyerek hogy ki vagyok, és a páromhoz is kötődik.

Szerintem tehát nem lehet közeli kapcsolatuk. Egy kisgyerek napról napra változik. Szükség van szerintem arra hogy tudja a gyerek hogy kicsodák a keresztszülei, és a szülők támogatása is beletartozik szerintem a szerepkörbe. Így érdemes keresztszülőket választani. (Nem mellékesen a keresztfiam szülei a saját elmondásuk szerint már megbánták hogy ilyen keresztapát választottak.)

Remélem hasznosak voltak az észrevételeim :)

2011. nov. 12. 12:54
 2/3 anonim válasza:
0%
aranyér XD
2011. nov. 14. 20:07
 3/3 anonim ***** válasza:

Nálunk öt keresztszülő van. Ebből kettő csak családi nyomásra.

A 28 éves nővérem Németországban van, havi egy két alkalommal érdeklődik skypeon.

A bátyám 25 ő heti egyszer játszik vele fél órát.

A sógorom, ő 26, a keresztelő óta kétszer látta, pedig nem lakik olyan messze.

A kishúgom, ő 10. Furán hangzik, hogy őt választottuk, de nem bántam meg és ezt a szüleim is látják. Bármikor rá merem bízni a lányom.

A másik sógorkám, ő a férjem mostohatestvére, 17 éves. Nem vártunk tőle nagy komolyságot, de a kislányunk imádta már kisbabaként is. Iszonyú messze lakik, de képes a keresztlányára költeni a diákmeló fizetése nagy részét: már leszidtam, mert postán pelust, törlőkendőt küld, ami így elég drága. Fejlesztő játékokat, cumikat... Nem tud gyakran jönni, max évi két-három alkalommal, iskolai szünetben. De komolyan törődik a kerestlányával. Hetente hív, és minden büfiről, ebédről be kell számolnom neki!

2011. nov. 15. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!