Ruppert vezetéknév milyen eredetű?
Figyelt kérdés
Anyukám édesanyukáját, vér szerinti nagymamámat hívták így akit sajnos soha nem ismerhettem, mert fiatalon meghalt.
annyit tudok, h Pécs környékéről származunk ezen az ágon.
2011. okt. 4. 22:09
11/12 anonim válasza:
ez annyiból lényegtelen, hogy bajorország keleti részében is svábok laknak, közvetlen a bajor tartomány mellett meg ott vannak ugye a baden-württembergiek, akik meg a svábföld nagyobb szeletét birtokolják. a 18. században csak szórványosan kerülhettek ténylegesen svábföldi telepesek Mo-ra, ezt szinte minden feljegyzésben megtalálod neten is. egyszerűen annyi a történet, hogy az egész németségre alkalmazták egykor a sváb elnevezést és ez maradt a mai napig.
12/12 shilla válasza:
Tudom, h. későn írok, de az én nagymamámnak is ez a vezeték neve és pécsi. Az ő apukáját az én dédnagyapámat sajnos nem ismertem, mert még a mamám gyermek korában elváltak aztán ő ujra nősült. De azt tudom róla, hogy Pécsen nagyhírű pincér volt, 19-20 tányért vitt egykézzel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!