Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A volt gyámom most nekem...

A volt gyámom most nekem kicsodám?

Figyelt kérdés

9-18 éves koromig gyám volt mellém kirendelve anyám öngondoskodásra való képtelensége miatt. Most egyetemre járok, szoctámhoz meg kategóriák vannak megadva.

Nekem már az anyámhoz igazából semmi közöm, mert gyám van kirendelve, aki a gondját viseli, apám meg nincs is, mert anyámat anno míg kórházban volt fiatalon kihasználták, aminek az eredménye lettem én.

A szoctám papíron írva mint hozzátartozóm, akiről adatokat kell megadnom az a szülő, ami nekem rendes értelemben véve nincs mint önmagát és környezetét felfogni képes ember. Akiről beszámolni itt tudok az így a gyámom marad. A gyámom viszont özvegy. => Akkor én félárva vagyok? Nekem így meghalt az "apám"?

(Törvényileg is, ahogy olvastam mint szülő felé lévő eltartási kötelezettségem már a gyámom felé van, és nem anyám felé, mivel a gyámom nevelt fel.)

A gyámom jelen esetben = törvényi értelemben vett "szülő"?

Félárva vagyok ilyen értelemben?

2011. szept. 29. 10:38
1 2
 11/11 anonim válasza:

Ha szoctámot igényelsz, abban az esetben eltartónak, ill. eltartottnak csak azokat az embereket kell beírni, akikkel egy lakcímeen élsz és erről kell kérni egy hivatalos papírt az okmányirodában.

Nálunk legalábbis így működik. :)

2011. okt. 26. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!