Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Az Incze zsidó vezetéknév?

Az Incze zsidó vezetéknév?

Figyelt kérdés
Én úgy tudom igen, aki tud valamit kérem segítsen!
2011. szept. 16. 00:04
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, Igen volt sok Ince Pápa is!
2011. szept. 21. 21:40
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 1-2 erre a kérdésre adott válasz nem áll össze logikailag.

Mi köze a személynévnek a származáshoz? Zacharias pápa is volt, márpedig a Zakariás elég erősen héber származású név, vagy tévednék? Ettől még nem maga az ember lesz izraelita, ahogy Gábor, Tamás, stb nevekkel sem lesz zsidó egy illető. Néha fáj, amilyen logika vonalon elindulnak itt egyesek. Lehetnek Incze nevű zsidók (yad vashem keresőbe tessék rákeresni, én találtam), de nem tipikusan izraeliták által viselt név, úgyhogy valószínűleg magyarosítás történhetett.

2012. jan. 19. 09:38
 13/18 anonim ***** válasza:
12%
Csak egyet kérdeznék: A pince héber szó?
2012. jan. 27. 16:50
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ez egy magyar szó, de ha héber lenne, azzal sem tudnál mit kezdeni, mert az eredeti kérdés szempontjából abszolút nem releváns. Ahogy az sem, hogy van-e pápájuk a zsidóknak...
2012. jan. 28. 00:05
 15/18 anonim ***** válasza:
Miért? Ha az lenne, akkor mi van?
2012. febr. 5. 11:03
 16/18 anonim válasza:
66%

Incze család erdélyi , kolozsvári gyökerű, eredetileg zsidó család.

Egyik ismertebb alakja a liberális zsidó, Újlipótvárosban élő Incze Zsuzsa szerkesztő-riporter, műsorvezető.

De ott van Incze György is, aki iskolai tanulmányait 1943-ban a Nagyváradi Dr. Kecskeméti Lipót Zsidó Gimnáziumban végezte.

SAJNOS, (!)

Nagyon nagy zavart okoz, hogy zsidók tömegével vettek fel régi magyar neveket, vezetéknév gyanánt.

Az EREDETI INCZE család a XVII. századi Székely Oklevéltárban, mint lófőszékely jogállású székely, tehát törzsökös magyar család szerepel.

A kétségek tisztázása végett jó lenne bizonyosságot szerezni arról, hogy az Incze valóban melyik Incze is?

Mert bizony minden előfordulhat.

Bácsfi Dianna óta ezek a dolgok egyre sűrűsödnek!

A lényeg a konzekvens gyanakvás, kételkedés, ameddig nincsenek minden kétséget kizáró bi...zonyítékok.

MIÉRT?

Mert a judeoliberális felforgatók, magukat jól álcázva a nemzeti mozgalmak legradikálisabb szárnyaiba eszik be magukat és ott a leghangosabb szólamok mellett altatják el a naiv magyarok éberségét. Miközben a magyarság ellenségeivel kollaborálnak, hiszen azok téglái és küldöttei.

Nem a szólamok számítanak, hanem a bizonyítás!

Mert a magyarság jóindulatát csak a naivitása múlja felül.

Mindig ez okozta a vesztét.

Ezt nem lehet szüntelenül megismételni.

Ezért legyél te is gyanakvó.

Ne a szavaknak higgyetek, hanem a minden kétséget kizáró hiteles bizonyítékoknak!

2012. máj. 28. 13:47
 17/18 anonim ***** válasza:

az utolso ezt jol megmondta:))

kulonben Székelyföldön a legelterjedtebb az Incze név, igy hagyomanyosa irva.

2012. jún. 17. 14:03
 18/18 Zahire válasza:
Akkor Incze József színészünk zsidó ?
2012. szept. 11. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!