Vajon az Ördög/Ördögh vezetéknév honnan eredhet?
A Cruella de Vil-re értettem, hogy nem igazi.
Amúgy az ördög nem tudom honnan származik, szerintem mondhatjuk magyar szónak, szerintem valahol belső-ázsiában ragadt bele a magyar nyelvbe.
Ja, hogy hogy lehet valakinek ilyen neve? Azt nem tudom. Lehet, hogy valamelyik olyan ősödre ragadt rá, aki nagy gazember volt, valami bűnöző, aki "rossz volt, mint az ördög". Leginkább ezt tudom elképzelni. De ezek a nevek sokszor csak úgy jönnek, magyarosítják valahonnan, vagy régebben voltak csak olyan ragadványnevek, amik aztán hivatalossá váltak. Meg aki talált gyerek volt, se apja, se anyja, azt régen is csak elnevezték valahogy, mint most.
Ahol nagyanyám lakott régen, abban a házban lakott Ördögh is meg Angyal is. :DD De azt hiszem az Ördögh feljebb lakott, mint az angyal. :D
>Ahol nagyanyám lakott régen, abban a házban lakott Ördögh is meg Angyal is.
;-) Csak éppen Ördög úr angyalian kedves volt, Angyal úr pedig büdös, mint az ördög.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!