A vezetéknevek jelentésének, származásának hol lehet utánna nézni?
Figyelt kérdés
2009. ápr. 23. 12:27
1/11 anonim válasza:
Szia! Én úgy tudom, hogy a történeti levéltárban, de van egy ismerősöm aki ezzel foglalkozik. Ha kéred megadom az elérhetőségét.
2/11 A kérdező kommentje:
Ha megtennéd, hogy elküldöd privibe nagyon megköszönném!!
2009. máj. 3. 08:16
3/11 anonim válasza:
A saját vezetéknevedre vagy kíváncsi? Mi az? Én már értek az ilyenhez mert már évekig foglalkozom ezekkel.
4/11 A kérdező kommentje:
Fura név:Ugrina, én azóta sem jutottam előbbre...
2010. jan. 30. 23:43
5/11 anonim válasza:
Hát hogy mondjam, Ugrina az ilyen szláv családnév, délszláv, leginkább horvát, mert ismerek egy ilyen vezetéknevű színészt, pl Kristijan Ugrina, olyan nagyon pontosan nem tudom hogy milyen eredetű, de abban biztos vagyok hogy régi felmenőid szlávok lehettek még.
6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az infót!!!!
2010. febr. 1. 14:59
7/11 anonim válasza:
Engem is érdekelne a vezetéknevem jelentése,"származása".Látom vannak szakmabeliek,elfogadok egy két tippet.
Haluska vezeték névről van szó.
8/11 anonim válasza:
Haluska az cseh és szlovák családnév:)
10/11 anonim válasza:
Látom értetek hozzá :) Az Oscsodál névről mi a véleményetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!