Milyen eredetű név a Major?
Figyelt kérdés
Bármit, amit tudtok a névről, itt már olvastam hogy latin, de mondtak elég zöldeket is. Aki tud valamit, vagy a névhez fűződő dolgokat, nyugodtan írja le, engem nagyon érdekelne.2011. aug. 1. 10:51
1/5 anonim válasza:
Mikor horvátországba nyaraltunk több várban kint voltak hogy kik éltek ott régen és rengeteg major családi név volt.
2/5 A kérdező kommentje:
Ez jó, köszi. :) Én eddig arról olvastam, hogy van Romániában Major nevű falu, bár a névhez nem sok köze lehet. :) És volt még valami egyéb írva?
2011. aug. 1. 13:06
3/5 anonim válasza:
engem is Majornak hívnak, én is kb. 5féle magyarázatot hallottam, de azt nem tartom valószínűnek, hogy azért, mert egy külföldön is sok ilyen nevezetű él, akkor pont horvát lenne. Oroszul és angolul is van jelentése. várom én is a válaszokat! :)
4/5 anonim válasza:
Erdélyben elég sűrűn fordul elő ez a vezetéknév és van jelentése is nálunk, kb. annyit takar, hogy juhokat őrző ember, nálunk az ilyen embert majornak hívják :)
5/5 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!