Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mit jelentenek a betuk a...

Mit jelentenek a betuk a vezeteknev utan?

Figyelt kérdés
Pl. a ferjem Kiss P. Csaba. Mit jelent a P betu?
2011. júl. 30. 10:13
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Kepzelj hozza ekezetet, mit lattad az elobb leirtakban, nekem olyan nincsen.
2011. júl. 30. 10:50
 12/20 anonim ***** válasza:
vissza kell göngyölíteni a családfát, előbb-utóbb kiderül a p. jelentése.
2011. júl. 30. 10:55
 13/20 anonim ***** válasza:
37%
Ez akkora kamu, hogy hihetetlen. A férjed nem tudja a saját nevét, vagy annak jelentését, és a Téged kér meg, hogy a GYAKORI KÉRDÉSEKEN érdeklődj utána. Milyen ember az aki, nem ismeri a saját nevét? X év alatt még soha nem jutott eszébe megkérdezi, a szüleit, nagyszüleit? Na ne röhögtess, Te egyszerűen csak kíváncsi voltál, nem kell hozzá mindenféle történetet szőni.
2011. júl. 30. 11:00
 14/20 anonim ***** válasza:
Ha valóban a férjed, akkor a házasságkötéshez kellett az anyakönyvi kivonata is, amiben benne van a neve, amin anyakönyvezték. Nem hinném, hogy bárkit anyakönyveznek rövidített névvel.
2011. júl. 30. 11:02
 15/20 A kérdező kommentje:

Koszonom a sok hasznos valaszt. Vajon miert lenne akkora csoda, hogy megker engem hogy kerdezzem meg itt? En regisztralva vagyok, o nem, en tudok vakon, o nem...stb.

A hazassagkotesunkkor is csak Kiss P. szerepelt. Az az egy biztos, hogy a papai adomanylevellel kaptak a P. betut, de mivel az elso vilaghaboru utan a nagyapja es annak felmenoinek a vagyonat elkoboztak, par dolgot elrejtettek, tobbek kozott a kutyabort es egyeb dolgokat is. Nagyapja elhunyt, es szerintem mar o sem tudta hova rejtettek ezeket a dolgokat. Effektive tenyleg csak a P. betu jelentesere lenne kivancsi.

Egyebken van egy 21 honapos es egy 3 hetes gyermekunk, van jobb dolgom is, mit kamukerdeseket irjak ki.

2011. júl. 30. 11:09
 16/20 A kérdező kommentje:
en tudok vakon irni, az irni lemaradt.
2011. júl. 30. 11:10
 17/20 anonim ***** válasza:
48%
eggyet értek, de nagyon a 07-30 11:00 szólóval
2011. aug. 3. 13:55
 18/20 anonim ***** válasza:

Először is: az érveid rossz helyen és rosszul alkalmazottak. A két gyerek léte (sem a nem-léte) nem biztosíték arra, hogy valaki hazudozik vagy sem, kamukérdésekkel szórakozat másokat, vagy sem.

Van olyan ember, aki az utált második keresztnevét nem szokta kiírni, csak rövidítéssel. Külföldön már láttam ilyet. Nyílvánvalóan a családi nevet ez nem befolyásolja.

Aztán: van olyan ember, akinek nagyon gyakori neve van mint pl. a Kiss) és hogy ne keverjék össze mással, egy külön betűvel szoktak megkülönböztetni magát: pl. Kovács P. József. Művészeknél, közismert embereknél gyakran előfordul, hogy ezt az utat választják.

A Kiss meglehetősen gyakori név; valószínűsítem, hogy így különböztették meg pl. a faluban vagy a kisvárosban az őseiket. (Még mindig jobb, mintha csúfnévvel) ragadványnévvel) élne és az vált volna hivatalossá az évek során.)

Én nem gondolom, hogy a P. pápai áldást jelente, de nem kizárt. Miért nem fordulsz egyenesen a kalocsai vagy az esztergomi érsekhez, hogy megtudd? Ha valakik, akkor ők ott biztosan tudják.

1920 körül vitézi címeket és rangokat adományoztak, de azokat "Vitéz" -ként ki is kellett írni, ha nem írja ki, akkor a vezetékneve előtt ott van egy V.

Én a helyedben nem azt keresgetném, hogy honnan származom, hanem azért tennék, hogy én minél jobb emberré legyek. De ha neked ez valamiért ennyire fontos, akkor csak keresgélj. A te dolgod.

2011. aug. 3. 18:53
 19/20 Alexosz válasza:
pl. Kovács István K.istván
2011. aug. 4. 10:56
 20/20 anonim válasza:
ennek semmi különösebb jelentése, csak annyi, hogy olyan sok Kiss vezetéknevű ember van, hogy régen így különböztették meg őket. Az én anyai nagymamám is Kiss, és ő mondta h voltak Kiss Cs. (pl.)András, Kiss B. András, Kiss P. András és így tovább. Azóta eltörölték ezt, aki így kapta a vezetékneve utáni betűt, leveheti, csak mivel ez már rég volt, sokan visszamenőleg nem tudják mikkel bizonyítani hogy ez nem tartozott az eredeti nevükhöz.
2011. aug. 16. 23:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!