A Molnár vezetéknév milyen eredetű? Lehet zsidó?
Figyelt kérdés
2011. júl. 28. 15:03
21/32 anonim válasza:
Két mondatot idéznék tőled: "most kell szétnézni a világban, nem a régi könyveket bújni", "Ellenben az összes Kováts, akit ismerek zsidó származású." ...ha neked ez a szétnézés a világban, hogy az 'összes Kováts, akit ismersz' (szorítkozzunk néhány településre), akkor oké, feladom, zsidó mind! nem számít, hogy nincs lényegi összefüggés a végződés és a származás között... ne haragudj, de ilyen érvekkel kizavarnának mindenhonnan. ezzel semmit nem bizonyítasz, csak magadat égeted. az, hogy a 100 000-es Kovátságból ismersz X személyt, ez mennyire reprezentatív minta? a régi könyvekhez meg annyit, hogy 1715 óta rengeteg generáció született, mára a 100 szorosuk futkozik ilyen névvel, tehát le lehet vonni a következtetést. amúgy valószínűleg mind betért és kiköltöztek izraelbe... valószínűleg.
22/32 anonim válasza:
Én nem mondtam, hogy minden Kováts zsidó származású.
23/32 anonim válasza:
"A Kovács is csak akkor zsidó név, ha ts-el van írva: Kováts."
24/32 anonim válasza:
Ebben nincs benne, hogy minden Kováts zsidó. Csak sokuk.
25/32 anonim válasza:
olyan emberrel szeretek ilyen témában társalogni, aki mögött tényleg van egy minimális tudás. nálad csak azt veszem észre, hogy értetlen vagy, aki nem képes még a tényeket sem elfogadni... ráadásul még a köv válaszai ütik az előzőeket. befejeztem
27/32 anonim válasza:
a szövegértés neked nem megy, különben nem írkálnál hülyeségeket.
29/32 anonim válasza:
amúgy a kovács sehogy sem zsidó név, akárhogy írják. délszláv eredetű, a leírt alak meg lehet akármilyen, nem kapcsolható felekezethez, ahogy a már beszúrt link is bizonyítja... hiába okoskodsz
30/32 anonim válasza:
Édesanyám vezetékneve Molnár:)
De magyarosítottak mert az Ő dédpapája még Meizer volt és ebből lett magyarosítva Molnár névre:)
Szerintem nagyonis magyar eredetű név ami foglalkozásra utal:)De a Meizer az meg németes,svábos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!