Majoros vezetéknév milyen eredetű lehet?
Figyelt kérdés
2011. júl. 26. 21:01
3/12 A kérdező kommentje:
XDXDXD
Ezen jót röhögtem...
Elmehettek a ******-ba... :D
Majkából kiindulva ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
XD
2011. júl. 26. 21:14
4/12 anonim válasza:
Kétlem, hogy cigány lenne. Van egy ilyen község Szlovákiában: [link]
5/12 anonim válasza:
szerintem magyar. miért, milyennek tűnik?
6/12 anonim válasza:
A régi nemesi udvarházakban azt a területet hívták majornak,majorságnak,ahol a baromfik és a háziállatok voltak. Aki az ott dolgozókra felügyelt,azt nevezték majorosnak. A név is ebből alakulhatott ki.
Nem értem,hogy miért hiszik minden névről,hogy cigány eredetű?
7/12 anonim válasza:
legjobb barátnőmnek is ez a neve, és köze nincs a cigányokhoz.
8/12 anonim válasza:
21:39-nek: mert azt hiszik, hogy viccesek.
9/12 A kérdező kommentje:
21:39
Ez elképzelhető, mert a dédszüleim Kecskemét mellett tanyán éltek és tényleg tartottak állatokat.
2011. júl. 26. 21:50
10/12 anonim válasza:
Na hát én is ezt a vezetéknevet viselem, és nem, nem vagyok cigány. A felmenőim se azok. Sőt, akiket ismerek Majoros-okat (a rokonságomon kívül), azok se cigányok. De amúgy engem is érdekelt, hogy honnan ered. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!